Notes de Premsa

El Gremi de Transports i Logística de Catalunya preocupat per l’increment de l’impost al dièsel

Més de 130.000 empreses del sector, majoritàriament autònoms, es veuran afectades per aquest increment.
  • L’entitat considera que cal incentivar l’economia i ara no és moment d’apujar impostos.

Davant la notícia que el Govern Espanyol preveu incrementar l’impost al dièsel en prop de quatre cèntims el litre per al 2021, el Gremi es mostra preocupat per l’impacte que tindrà aquest increment en milers de transportistes. Tot i que sembla que la tributació del gasoil professional i bonificat no sofrirà cap variació, l’increment sí que afectaria als transportistes de vehicles de menys de 7,5 tones.

Des del Gremi es considera que no és moment d’apujar impostos, el que cal és incentivar l’economia. L’increment dels impostos en molts casos no implica més recaptació, ans al contrari, pot resultar contraproduent, ja que limita la capacitat adquisitiva de les empreses i dels consumidors.

D’altra banda, el transport lleuger, aproximadament 130.000 empreses, majoritàriament autònoms, pateix històricament un greuge respecte el transport pesat de mercaderies, ja que queda fora del gasoil professional bonificat, per tant hauran de suportar íntegrament la pujada d’aquest impost. Per a Antonio Martínez, president del Gremi,  “això no és nou, sempre ha estat així, ara, en aquests moments de pandèmia, és el moment de reconduir-ho”.

El Govern estatal, que preveu aquesta pujada en els Pressupostos Generals de l’Estat, la justifica amb la voluntat d’equiparar la fiscalitat que suporta la benzina amb el dièsel i seguint les recomanacions de la Unió Europeu i la OCDE en matèria de fiscalitat ambiental. Per tant, el tipus d’impost per al dièsel passa de 30,7 a 34,8 cèntims per litre, tot i que seguirà sent inferior als 40,07 cèntims de la benzina.  

 

Sobre el Gremi

El Gremi de Transports i Logística, integrat a la patronal Cecot, compta actualment amb més de 250 associats. Representa i defensa els interessos de les empreses de transport i la logística i ofereix diferents serveis als seus associats. Un dels principals objectius del Gremi és potenciar l’associacionisme, afavorint l’intercanvi i la comunicació entre les empreses del sector.