Cecot Home

Obrim la nostra seu per la Fira Modernista de Terrassa 2024!

El cap de setmana de l'11 i 12 de maig Terrassa organitza una nova edició de la Fira Modernista i des de la Cecot i el Gremi Tèxtil hi col·laborem amb una jornada de portes obertes al públic, visites guiades, recreacions històriques i acollim dos concerts a la Sala Cima

OBRIM PORTES!

La nostra seu central està ubicada a l’emblemàtic edifici de l’antic Magatzem Pasqual Sala, al número 6 del carrer Sant Pau de Terrassa i és un edifici que va ser emprat com a magatzem tèxtil entre el 1893 i el 1944, formant part d’una tipologia d’edificis que ha destacat sempre a Terrassa per la qualitat i l’originalitat de la seva arquitectura. 

La seu és una bona mostra dels corrents eclèctics del final del segle XIX i es situa en la línia de construccions contemporànies innovadores que en aquell moment començaven a proposar una nova perspectiva on l'estil arquitectònic no era únicament un embolcall de l'estructura arquitectònica, sinó que forma i construcció estaven concebudes des del mateix principi compositiu. L'edifici forma part de l'arquitectura industrial catalana més moderna.

L’any 1944 l’Institut Industrial | Gremi Tèxtil adquireix l’edifici hi realitza una important reforma de la mà de l’arquitecte Josep Soteras i del decorador Antoni Badrinas per tal d’adequar-lo al nou ús i també amb l’objectiu d’instal·lar a la gran sala central el Museu Tèxtil Biosca (actual Centre de Documentació i Museu Tèxtil que l'any 2021 va celebrar el seu 75è aniversari).

Els magatzems se situaven als carrers pròxims a l'estació del Nord, per on arribaven els viatjants a la ciutat i eren l'aparador de les noves indústries, per la qual cosa sempre han presentat les solucions constructives més arriscades o les façanes més originals. 

L'aspecte més interessant de la construcció de la nostra seu és la gran cúpula central que s'utilitzava com a sala d'exposició i vendes.

ACTIVITATS PROGRAMADES

Una gimcana vinculada amb el tèxtil per als més joves!

L'Institut Industrial-Gremi Tèxtil de la mà de l'INS Terrassa han organitzat una gimcana del divendres 10 fins al diumenge 12 orientada als més joves amb xecs regal per valor de 50 € per bescanviar a la botiga Abacus.

Horaris de visita lliure

Dissabte 11 i diumenge 12 de maig

De 10:30h a 14:30h i de 16h a 20:30h (dissabte) i 19:00h (diumenge)

Horaris de visites guiades

Les visites són gratuïtes i es prioritzaran les inscripcions prèvies. Grups de 25 persones. La durada aproximada és de 30 minuts.

Dissabte 11 de maig

11:00h Visita guiada | Grup complet. No s'admeten inscripcions
12:15h Visita guiada | Grup complet. No s'admeten inscripcions
16:45h Visita guiada | Grup complet. No s'admeten inscripcions

Diumenge 12 de maig

11:00h Visita guiada | Grup complet. No s'admeten inscripcions 

12:15h Visita guiada | Grup complet. No s'admeten inscripcions

Projecció de l'audiovisual 150 anys d'història de l'Institut Industrial de Terrassa-Gremi Tèxtil

L'audiovisual mostra al públic un viatge a través de 150 anys d'història, no només de l'Institut Industrial, sinó també de la Terrassa tèxtil capdavantera, avantguardista i referent.

Una experiència immersiva durant la qual els visitants podran gaudir del magnífic llegat que ha arribat fins als nostres dies, presentat a través de testimonis gràfics, imatges inèdites, petits tresors que han estat preservats durant dècades i que amb motiu del 150è aniversari de l'IIT-Gremi Tèxtil, ara veuen la llum per primera vegada en format digital.

11 i 12 de maig

ESPECTACLE

"Per tu, jo cantaria"

Laly Duchamps, soprano
Giovanni Martinelli, tenor

Sala Cima (Cecot)
12 de maig a les 12h

Aforament màxim 120 persones.

ACTIVITAT

Ball de Gitanes de Terrassa

Diumenge 12 de maig a les 13.30h jardins de la seu de l'Institut Industrial de Terrassa-Gremi Tèxtil (Cecot)

ACTIVITAT

Cercavila dels Gegantons Modernistes de Terrassa amb els Gegants de Rubí

Diumenge 12 de maig a les 13.30h jardins de la seu de l'Institut Industrial de Terrassa-Gremi Tèxtil (Cecot)

A càrrec dels Geganters de Terrassa