Notes de Premsa

L’Autcat recorda a les Mútues d’Accidents que els autònoms tenen dret a percebre la prestació de cessament fins al 30 de juny

L’Autcat ha rebut consultes d’associats que en el moment de reprendre l’activitat, la seva Mútua interpreta aquesta represa com a causa suficient per sol·licitar la renúncia de la prestació. I no és correcte. Els autònoms tenen dret a percebre la prestació de cessament tot i que puguin obrir el seu negoci a l’inici de la desescalada.
  • Rius: “Ens hem dirigit per carta a les Mútues d’Accidents de Treball per donar-los a conèixer que n’hi ha algunes que estan realitzant un interpretació incorrecta en la gestió de la prestació de caràcter extraordinari sol·licitada pels autònoms per cessament d’activitat”.  

L’Autcat ha atès un alt volum de consultes entre els seus associats sobre l’aplicació i vigència de la prestació extraordinària per cessament d’activitat motivada per la situació de crisi sanitària de la COVID-19, així com de la interpretació que se’n fa per part d’algunes mútues d’accidents de treball, les quals interpreten que el fet de reprendre l’activitat és causa suficient per sol·licitar la renúncia d’aquesta prestació de caràcter extraordinari.

Davant d’aquestes consultes, el president de l’Autcat, l’Organització d’Autònoms de Catalunya, Enric Rius, s’ha dirigit aquesta setmana a les mútues d’accidents de treball com a entitats gestores de la prestació extraordinària per cessament d’activitat que podien sol·licitar els autònoms com a conseqüència de la COVID-19.

En el seu escrit, l’Autcat trasllada a les mútues d’accidents que tinguin en compte que els autònoms que s’hagin acollit a la prestació puguin percebre-la fins al darrer dia del mes en el qual finalitzi l’estat d’alarma, en aquest cas el 30 de juny, amb independència de quin hagi estat el seu criteri d’accés a la prestació i tot i que puguin obrir el seu negoci a l’inici de la desescalada, tal i com es recull a la normativa que regula aquesta prestació, així com a la nota de premsa del Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions.

“Al nostre entendre aquest criteri, així com el caràcter extraordinari d’aquesta prestació, tenen com objectiu protegir la falta d’ingressos dels autònoms en aquesta situació excepcional i contribuir a la supervivència del seus negocis”, conclou Rius.

SERVEIS DESTACATS: