Notes de Premsa

El Gremi de Professionals de la Imatge de Catalunya trasllada al Govern la preocupació d'empreses i autònoms per la nova pròrroga del tancament de centres d'estètica

El GPIC s’ha adreçat a diverses conselleries del Govern de la Generalitat per traslladar la preocupació de les empreses i autònoms del sector en relació a la nova pròrroga del tancament dels centres d’estètica. També els demana suport en la seva demanda al Ministeri d’Hisenda per restituir el tipus impositiu de l’IVA al 10% per al sector.
  • El Gremi entén la necessitat d’evitar la propagació del virus COVID-19 però argumenta el sobreesforç de les empreses en implementar les mesures de prevenció per poder desenvolupar la seva activitat de manera segura, tant per plantilles, com per la clientela.

El Gremi de Professionals de la Imatge de Catalunya, integrat a la Patronal Cecot, s’ha adreçat per carta a la consellera de Salut i als consellers d’Interior i d’Empresa per traslladar-los la preocupació de les empreses i autònoms que conformen el sector davant d’una nova pròrroga dels tancament dels centres d’estètica pel fet que impliquen un contacte físic amb el client.

Posant per davant que l’interès general passa per evitar la propagació del virus, des del GPIC es vol fer patent que l’activitat d’estètica, a l’igual que les perruqueries, o els dentistes, també haurien de quedar exclosos d’aquesta mesura, ja que estan seguint escrupolosament les normes de protecció i higiene per prevenir el contagi de la COVID-19 i han fet una forta inversió per garantir la seguretat, tant dels seus treballadors i treballadores, com dels clients.

“Som conscients de l’excepcionalitat del moment i que cal garantir la salut de la ciutadania, però també considerem que no s’han mesurat les conseqüències econòmiques i socials de la pròrroga de les restriccions, ja que portarà a milers de negocis, gestionats en bona part per treballadores autònomes, a patir encara més les dificultats econòmiques”, exposen Marta Oliart i Joe Olmo, en representació de GPIC. Són massa mesos amb mesures insuficients, que en molts casos no acaben d’arribar, fent front a les despeses i amb fortes reduccions dels ingressos.

Els representants dels Professionals de la Imatge de Catalunya afegeixen que, des del 2012 el sector està suportant un IVA del 21% en un àmbit que caldria conceptuar com a bé de primera necessitat. Tot i que el Govern d’Espanya es va comprometre al 2018 a revisar aquest tipus impositiu, vuit anys després, no s’ha rectificat i aquest increment està suposant el tancament de nombrosos establiments. “En aquests moments seria molt oportú que des del Ministeri d’Hisenda es prenguessin les mesures necessàries per restituir aquesta situació i que el Govern de la Generalitat ens donés suport en aquesta demanda de reduir el tipus impositiu de l’IVA del sector”.

 

Sobre el Gremi

El Gremi de Professionals de la Imatge de Catalunya es va constituir l’any 1999 amb la voluntat de defendre els interessos empresarials dels negocis vinculats a la perruqueria, l’estètica, la bellesa i el benestar de les persones. Compta amb una forta representativitat a la comarca del Vallès Occidental. Ofereix als seus agremiats serveis d’assessorament, formació, interessants descomptes, així com un portal per donar a conèixer els salons i centres agremiats.

Actualment està duent diferents accions per promoure la reducció de l’IVA del sector, restituint-lo al 10% com a bé essencial. També promou la divulgació de les mesures higièniques i sanitàries per tal que els centres agremiats esdevinguin espais segurs amb els protocols necessaris per evitar els contagis de la COVID-19.