Notes de Premsa

El grup Caixa d’Enginyers i l’Autcat arriben a un acord per crear un Pla de Pensions per Autònoms de Catalunya, dins del marc de col·laboració amb la Cecot

Es tracta d'un servei de pensions pioner destinat a autònoms, que els permetrà complementar les seves aportacions amb 4.250 euros anuals addicionals.
  • L'acord entre Autcat i el grup Caixa d´Enginyers, a traves de la seva filial Vida i Pensions, posarà en funcionament un nou Pla de Pensions d´Ocupació simplificat que permetrà augmentar la capacitat d´estalvi dels autònoms i autònomes per a la seva jubilació.  
  • El nou Pla de Pensions s'ha tancat dins del marc de col·laboració que el Grup Caixa d´Enginyers, la patronal Cecot i l’Autcat tenen des de l´any 2015 i que busca atendre les necessitats financeres dels autònoms a Catalunya

Caixa d’Enginyers, cooperativa de crèdit de serveis financers i asseguradors, ha renovat i ampliat la seva col·laboració amb la patronal Cecot i amb l’Organització d’Autònoms de Catalunya (Autcat) amb el llançament del primer Pla de Pensions Simplificat per a Autònoms. Amb aquest nou instrument, es preveu incrementar els serveis financers als autònoms que siguin membres d’Autcat i/o socis Caixa d’Enginyers. Es tracta d'un acord pioner en el llançament d'un servei de pensions destinat a autònoms que permetrà a aquests treballadors complementar les seves aportacions amb 4.250 euros anuals addicionals.

Caixa d’Enginyers ofereix, des de l’any 2015, serveis i suport financer als  membres de Cecot i Autcat. Aquest nou acord atén les necessitats financeres d’aquest col·lectiu professional i empresarial, tant si ja estan constituïts com si encara estan en fase d’emprenedoria. L’objectiu del conveni és apropar l’accés al crèdit dels autònoms de Catalunya de la mà de la patronal Cecot, facilitant-los l’assessorament financer, així com les prestacions i els serveis bancaris dels que disposa el Grup Caixa d’Enginyers.

Joan Cavallé, director general del Grup Caixa d'Enginyers, ha assenyalat: “Portem molts anys col·laborant amb Cecot i Autcat, mostra de la bona sintonia i dels valors compartits que tenim amb ells, entre els quals destaca la nostra ferma aposta per la sostenibilitat. Amb aquesta signatura, avui hem fet un pas més amb l’ampliació del nostre acord i posem al servei del autònoms i autònomes una eina que els suposarà una gran ajuda de cara a la seva jubilació. Aquest acord s’emmarca dins la nostra voluntat d’ajudar al desenvolupament d’aquest col·lectiu tan rellevant en la economia catalana i està obert a socis i sòcies autònoms de Caixa d’Enginyers, i als associats d’Autcat, i altres col·lectius amb els que Autcat tingui acords territorials”.

Enric Rius, president de l’Autcat, ha afegit: “estem convençuts que aquest acord amb el Grup Caixa d'Enginyers, que ja s’ha demostrat beneficiós per als nostres autònoms associats, ens permetrà abastar enguany un aspecte que ens preocupa i ens ocupa i que és la celeritat de la longevitat social i l’impacte que pot tenir en l’activitat i la vida dels autònoms. De fet, la setmana passada ja vam començar a plantejar aquest tema a la primera jornada d’autònoms societaris de Catalunya que vam organitzar de la mà, precisament, de Caixa d’Enginyers. És important que els autònoms comencem a planificar la jubilació tenint en compte l’actual situació de longevitat poblacional, la demografia, així com preveure l’accés i els recursos per a futurs serveis”.

A més, en la seva aposta per l’economia social i responsable, i amb l’objectiu de generar valor compartit més enllà del component financer, Caixa d’Enginyers serà el patrocinador oficial en exclusiva de les activitats impulsades per l’Autcat. L’entitat mantindrà els seus serveis de finançament a aquelles empreses – que es troben a l’Oficina per a la Transició Energètica de la Cecot - que vulguin tirar endavant projectes d’autoconsum fotovoltaic però aquest any fa una passa més i entra a formar part de la nova Oficina de Finançament, Ajuts i Subvencions que la Cecot acaba de posar en marxa per a les empreses associades.

“El finançament serà un element cabdal en el repte de les transformacions econòmiques que han de dur a terme autònoms i empreses”, ha recordat Xavier Panés, president de la Cecot. “Hem d’ajudar-los a poder fer aquestes transformacions com la digital o la transició energètica que han de ser palanca de canvi del nostre model econòmic. Disposar de partners com Caixa d’Enginyers a l’oficina de Finançament ens permet oferir un ampli ventall de solucions de qualitat per donar suport a projectes empresarials tant per la creació de noves línies de negoci, com de creixement de l’activitat, entre altres”, ha explicat Panés.

Segons ha declarat, Antoni Fernández, Director de la filial Vida i Pensions del Grup Caixa d´Enginyers, “Amb aquest nou servei, que estarà a disposició a partir del proper mes d’abril, donem resposta a la reforma de pensions que per primera vegada contempla la possibilitat d’oferir plans de pensions específics per a treballadors autònoms. El treball conjunt que estem realitzant amb els membres d’Autcat, ens permetrà posar a disposició un nou pla de pensions sota criteris d’inversió socialment responsable que respon a l’ADN d’ambdues Entitats”.

A través d’aquest conveni, ambdues entitats facilitaran l’accés al crèdit als autònoms de Catalunya membres de la patronal Cecot com ho han estat fent en els darrers 8 anys.

 

Sobre el Grup Caixa d’Enginyers

El Grup Caixa d'Enginyers és un grup cooperatiu de crèdit i serveis financers i asseguradors dirigit a professionals i empreses de tot el territori espanyol, ja siguin del sector de l'enginyeria o d'altres àmbits, que desenvolupa un model de negoci propi, els clients són també́ socis-, i sostenible. A més de ser solvent, transparent i rigorosa, Caixa d'Enginyers és una Entitat cooperativa propera, compromesa, amb una clara vocació́ de servei personalitzat i amb la missió́ de generar valor compartit més enllà̀ del component financer.

La sostenibilitat és un dels eixos vertebradors del Grup, visible a tots els seus àmbits d’actuació́ més enllà̀ dels projectes de Responsabilitat Social Corporativa. En aquest sentit, a més de ser una Entitat neutra en carboni o estar adherida al Pacte Mundial de les Nacions Unides, és innovadora a l'oferta de productes i serveis responsables, com el CdE ODS Impact ISR, FI, el primer fons d'una gestora nacional on els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i el seu mesurament determinen la política d’inversió́ del Fons.

L'any 2021, l'Entitat ha desenvolupat una metodologia pròpia que mesura l'impacte ambiental dels fons d’inversió́. Es tracta de CIMS, la Calculadora Impacte Mediambiental i Social, que ofereix una perspectiva diferent de com analitzar els fons d’inversió́ des de l’òptica ambiental, social i de governança. Actualment, més del 80% del patrimoni gestionat en fons d’inversió́ de Caixa Enginyers Gestió està categoritzat com a inversió́ sostenible segons la normativa SFDR.

Caixa d'Enginyers aposta per la digitalització́, i paral·lelament, per un model de proximitat que contempla l’atenció́ i l'assessorament personalitzat a través d'oficines -l'Entitat compta amb un total de 33-. Per potenciar aquest ADN digital i proper i una atenció́ personalitzada integral, Caixa d'Enginyers ha implementat des del 2019 la gestió́ del servei a socis amb metodologia 'agile', una nova forma de treballar flexible que permet als gerents una atenció́ digital que complementa la tradicional presencial.

Per a més informació aquí.

 

Sobre la Cecot i Autcat

La Cecot és una confederació empresarial multisectorial, constituïda l'any 1978 i integrada per una gran diversitat de gremis i associacions empresarials a qui representen davant dels interlocutors socials. La seva missió és promoure i defensar èticament els interessos de les empreses catalanes oferint un servei innovador i de qualitat en resposta a les seves necessitats presents i futures, d'acord amb el desenvolupament social, natural i econòmic del seu entorn.

L'Organització d'Autònoms de Catalunya (Autcat) és una organització empresarial d'àmbit català, integrada a la Cecot, i té com a missió defensar tant els interessos dels autònoms ja constituïts com dels autònoms emprenedors. Amb més de 1.000 associats, l’organització ofereix una àmplia bateria de serveis d'informació i assessorament empresarial amb l'objectiu de millorar la competitivitat dels autònoms.

El grup Caixa d’Enginyers i l’Autcat arriben a un acord per crear un Pla de Pensions per Autònoms de Catalunya, dins del marc de col·laboració amb la Cecot