Notes de Premsa

L’Autcat demana al Ministre José Luís Escrivá ampliar la prestació de cessament d’activitat per als autònoms tal i com s’ha fet amb els ERTO

Rius: “Ha quedat demostrat que la prestació extraordinària per cessament d’activitat ha resultat una eina positiva per pal·liar els efectes de les mesures del confinament. Per això hem demanat al Ministre Escrivá que ampliï el termini establert actualment per al 30 de juny”.

L’Organització d’Autònoms de Catalunya-Autcat va dirigir una carta, la setmana passada, al Ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luís Escrivá, per sol·licitar-li l’ampliació de la prestació per cessament d’activitat més enllà del 30 juny. Una petició que l’Autcat considera necessària per aquells casos de persones autònomes que no puguin dur a terme la seva activitat amb normalitat, i poder protegir la manca d’ingressos dels autònoms en aquesta situació excepcional i contribuir a la supervivència dels seus negocis.

El president de l’Autcat justifica aquesta proposta per les característiques d’algunes activitats, ja que no totes elles podran reiniciar-se amb normalitat a partir de la finalització de l’estat d’alarma que es va produir ahir. “Durant aquests mesos de crisi sanitària motivada per la COVID-19 s’ha demostrat que la prestació extraordinària per cessament d’activitat, que comporta una exoneració de les quotes a la Seguretat Social de manera temporal, ha resultat una eina positiva per pal·liar els efectes de les mesures de confinament”, explica Rius, “i tal i com ha succeït amb els ERTO, creiem necessari ampliar també el termini establert per a la prestació per cessament més enllà del 30 de juny”.

SERVEIS DESTACATS: