Notes de Premsa

ACCA confirma que les línies de crèdit que el Govern ha posat en marxa pel Covid-19 en cap cas obliguen a contractar una assegurança

El RD Llei 8/2020 que regula aquests ajuts no estableix cap obligació de contractar pòlisses d’assegurances per tal d’obtenir els crèdits.
  • Amb la normativa vigent, segueix estant prohibida la imposició directa o indirecta de la celebració d’un contracte d’assegurança a qualsevol persona

 

L’Associació Catalana de Corredors i Corredories d’Assegurances ha tingut coneixement de la queixa a les xarxes socials d’usuaris als quals, quan volien demanar un crèdit ICO dels especials derivats de les ajudes de l’Estat al finançament per la crisi del Covid-19, algunes entitats financeres els exigien la contractació d’una o vàries pòlisses d’assegurança com a requisit per a concedir el crèdit.

Al respecte, el RD Llei 8/2020 que regula aquests ajuts no estableix cap obligació de contractar pòlisses d’assegurances per tal d’obtenir els crèdits. Per tant, si una entitat financera ho fes, estaria no només demostrant una absoluta falta d’ètica i solidaritat pel moment que estem vivint, si no a més una infracció de la normativa actual.

Amb la normativa vigent, segueix estant prohibida la imposició directa o indirecta de la celebració d’un contracte d’assegurança a qualsevol persona; a banda de les noves restriccions en vendes combinades de productes que deriven de la Directiva Europea i de la Llei espanyola de Distribució d’Assegurances.

L’ACCA hi està treballant, mitjançant CIAC, amb la Direcció General d’Assegurances per tal d’evitar dubtes i deixar clar a tothom que els clients no es troben obligats a contractar una assegurança per tal de rebre els ajuts pel Covid-19 establerts pel RD Llei 8/2020.

L’ACCA condemna firmament aquest tipus d’actuacions, que s’aprofiten d’una situació d’emergència global com la que vivim per fer caixa i mirar d’augmentar la facturació de les entitats financeres més ambicioses, en lloc de mostrar la mateixa solidaritat i esperit d’ajut que gran part de la població està mostrant aquestes setmanes.

A l’Associació continuarem igualment recavant informació al respecte i vetllant per què es respecti la llibertat del consumidor.

Informació addicional ACCA

Avui dia, a Espanya exerceixen la professió de corredor d'assegurances, professió per a l'exercici de la qual és necessària una autorització administrativa, un total de 2.000 corredors d'assegurances (persones físiques), i un total de 4.000 corredories d'assegurances (persones jurídiques). L’Associació Catalana de Corredors d'Assegurances, (ACCA), va néixer en 1995 dins de la patronal Cecot amb l'objectiu de construir un vincle de col·laboració entre tots els professionals del sector assegurador. En l'actualitat compta amb més d'un centenar d'associats de tota Catalunya. És una associació jove, dinàmica i amb una gran sensibilitat cap als petits i mitjans corredors.

Contacte

ACCA - Tel. 937 366 036 - acca@cecot.org

SERVEIS DESTACATS: