La Cecot demana a la Ministra de Treball que detalli el total de treballadors que encara no han cobrat els ERTO i la distribució per CCAA

Mitjançant el Grup Parlamentari d’ERC al Congrés dels Diputats, la Cecot ha traslladat avui una pregunta escrita dirigida a Yolanda Díaz en relació a l’estat de la prestació dels ERTO
  • Abad: “el problema és que ara mateix tenim treballadors sense cobrar des de fa tres mesos, i no sabem quants son; empreses que expressen tensions afegides i que estan enrarint les relacions laborals internes i uns Serveis Públics d’Ocupació que no poden atendre els usuaris, no poden intervenir ni ajudar a accelerar cap procés perquè tot ho centralitza el SEPE”.

En una pregunta escrita a la Ministra de Treball, Yolanda Díaz, la Cecot ha demanat conèixer el nombre total de treballadors i treballadores que queden encara per cobrar la prestació per ERTO en les seves diferents modalitats, des de la declaració de l’estat d’alarma, així com la distribució per comunitats autònomes. A l’escrit, la patronal catalana també demana a la Ministra la data prevista d’abonament d’aquestes prestacions que encara estan pendents i, finalment, introdueix una qüestió relativa a la gestió realitzada pel SEPE. La Cecot demana els motius pels quals el SEPE va desestimar l’oferiment dels Serveis Públics d’Ocupació autonòmics en la gestió dels ERTO a nivell territorial. L’entitat considera que la proximitat amb els usuaris i la informació actualitzada dels SPO de les CCAA millorarien la gestió i la tramitació dels expedients i les prestacions.

“No entenem perquè el SEPE no va voler recolzar-se amb els Serveis Públics d’Ocupació, sabent com sabien de la limitació de recursos per afrontar una situació com la generada per la COVID-19”, afirma Antoni Abad, president de la Cecot, “el problema és que ara mateix tenim treballadors sense cobrar des de fa tres mesos, empreses que expressen tensions afegides que estan enrarint les relacions laborals internes i uns SPO que no poden atendre els usuaris, no poden intervenir ni ajudar a accelerar cap procés”.

Tanmateix la Cecot reconeix a la Ministra Díaz que l’ERTO ha estat un dels instruments per salvar empreses i llocs de treball més importants que ha impulsat el seu Govern des de la declaració de l’Estat d’Alarma. Els 1.5M de treballadors que ja s’han reincorporat a les feines, dels 3.4M que estaven afectats per ERTO demostren aquesta efectivitat. “Sens dubte, l’adequació d’aquesta figura jurídica, que ja existia a les necessitats del moment, ha evitat el tancament de moltes empreses i la destrucció de cents de milers de llocs de treball”, assegura Abad, “per això insistíem a ampliar els terminis fins a finals d’any per aquelles empreses que no han pogut reiniciar encara la seva activitat per impacte de la COVID-19”.

ÀREES RELACIONADES: