La Cecot i l’Autcat consideren inacceptables els embargaments sobre devolucions fiscals com a pràctica per a cobrir aplaçaments concedits a les empreses

Per coherència amb el discurs del Govern central de recolzament al teixit empresarial, les entitats empresarials consideren que aquesta pràctica perjudica la ja minvada situació financera i de tresoreria d’empreses i autònoms que necessiten de tots els recursos disponibles en un context com l’actual.
  • Cecot i Autcat han fet arribar una carta conjunta a la Ministra d’Hisenda, Maria Jesús Montero, per demanar que freni aquesta pràctica fins que la situació econòmica ho permeti.

 

La Llei General Tributaria permet a l’Agència Tributaria que quan hi ha un deute amb l’Administració i es genera una devolució de qualsevol altre impost, aquesta devolució pugui ser retinguda i descomptada de l’aplaçament pendent.

La Cecot i l’Organització d’Autònoms de Catalunya, Autcat, han tingut coneixement, mitjançant empreses i autònoms associats, de que aquesta pràctica s’està aplicant actualment en aplaçaments ja concedits fins i tot aquest darrer trimestre. Les entitats empresarials entenen que, encara que aquesta pràctica sigui legal, en aquests moments no hauria d’aplicar-se donada la delicada situació financera i de tresoreria de les empreses i dels autònoms, que necessiten de tots els recursos disponibles i que en moltes ocasions planifiquen la seva tresoreria comptant amb aquestes devolucions.

Tenint en compte la voluntat expressada pel Govern central de manera pública mitjançant rodes de premsa, intervencions al Congrés i declaracions mediàtiques, tant la Cecot com l’Autcat consideren que pràctiques com la de retenir les devolucions fiscals per a cobrir aplaçaments concedits, van en sentit contrari en un moment com l’actual. És una pràctica que, econòmicament, limita i dificulta la viabilitat empresarial però també minva la confiança i la percepció de recolzament per part de les empreses.

Les entitats demanen al Govern que, per coherència amb el seu propi discurs públic, doni instruccions de frenar aquesta pràctica fins que la situació econòmica ho permeti.

SERVEIS DESTACATS: