Actualitat

El Circuit de Barcelona-Catalunya s’adhereix a la plataforma FEM Vallès

A partir d’ara, el Circuit participarà com a membre actiu per potenciar la posició estratègica de l’àrea del Vallès dins del mapa productiu i territorial català.
  • L’acte de signatura ha comptat amb la participació del president de la plataforma FEM Vallès i el director general del Circuit de Barcelona-Catalunya qui també ha signat la declaració Pro-Vallès.
  •  Per Abad, “és molt important que tots sumem per guanyar força i aconseguir que passin coses transcendents pel creixement del país i la zona del Vallès”.

 

El Circuit de Barcelona-Catalunya ha formalitzat la seva adhesió a la plataforma FEM Vallès i la Declaració Pro-Vallès. El director general del Circuit, Joan Fontserè, i el president de FEM Vallès i de Cecot, Antoni Abad, han materialitzat la signatura formal d’un conveni que ha tingut lloc a la seu del Circuit a Montmeló. L’acte també ha comptat amb la participació del secretari general de la Cecot, David Garrofé, el director general de la Unió Empresarial Intersectorial, Joaquim Colom i el secretari comarcal de CCOO, Gonzalo Plata.

Amb l’adhesió a la plataforma FEM Vallès, el Circuit participarà de forma activa en els debats que en el marc de l’agrupació es desenvolupin per impulsar projectes orientats a promoure i potenciar millores sobre el territori, les infraestructures i la mobilitat dins de la regió que ocupen les comarques del Vallès Occidental i Oriental, així com a consolidar la seva posició estratègica dins del territori català. Integrat en el primer pol manufacturer i exportador del sud d’Europa, el Vallès és considerat un dels majors espais productius de Catalunya i d’Espanya. En aquest sentit, la plataforma FEM Vallès vol aglutinar esforços per promoure que les comarques del Vallès formin part d’una estratègia econòmica i territorial de país que projecti la seva capital, Barcelona, com a referent productiu al món, així com per vetllar per l’enfortiment de les seves infraestructures d’acord als requeriments de la seva posició estratègica dins de l’activitat productiva de Catalunya.

En aquest context, la Declaració Pro Vallès explicita la necessitat de redimensionar el territori i parteix de la base que s’hauria de tenir una atenció específica a l’espai productiu dels vallesos. Destaca especialment la necessitat d’endegar el redreçament d’un espai considerat avui perifèric i que, alhora, actua com a suport d’una gran centralitat productiva. L’ordenació d’aquest espai productiu constituiria una notable inversió de productivitat.

El Circuit, juntament amb la plataforma FEM Vallès, segueix fent la seva particular aportació per promoure que les comarques del Vallès formin part d’una estratègia econòmica i territorial de país que projecti la seva capital, Barcelona, com a referent productiu al món, així com per vetllar per l’enfortiment de les seves infraestructures d’acord als requeriments de la seva posició estratègica dins de l’activitat productiva de Catalunya. Els Formula One Test Days o Grans Premis de Fórmula 1 i MotoGP™  al Circuit són un exemple d’aquesta filosofia, són aparadors de les comarques del Vallès a escala global que generen un impacte econòmic considerable sobre el territori.

 

Sobre FEM Vallès

La plataforma FEM Vallès és una iniciativa promoguda per la patronal Cecot, el Consell Intersectorial d’Empresaris de Sabadell i Comarca (CIESC), la Unió Empresarial Intersectorial Cercle d’Empresaris i Via Vallès. A més a més de la Cambra de Terrassa, entitats com Baricentro, Cerdanyola Empresarial, l’Associació d’Empresaris de Castellbisbal, l’associació Sant Cugat Empresarial, el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de Barcelona (delegacions del Vallès Oriental i Occidental), el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (Delegació del Vallès) i el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya (Delegació del Vallès), CCOO (Vallès Oriental, Vallès Occidental i Catalunya Central) i UGT (Vallès Oriental i Vallès Occidental) han subscrit la seva adhesió a la plataforma.

Fotografia de representants Fem Vallès i del Circuit de Barcelona