Sessió de treball entre la Cecot i l’equip de govern de l’Ajuntament de Terrassa pel desenvolupament econòmic i empresarial de la ciutat

Xavier Panés: “Hem de tornar a fer que Terrassa torni a ser el referent industrial no només de Catalunya, sinó d’Espanya”.
  • Representants empresarials de la Cecot i una delegació de l’equip de govern de l’Ajuntament de Terrassa, encapçalada per l’alcalde Jordi Ballart, s’han reunit avui per posar en comú propostes per al desenvolupament econòmic de la ciutat i consolidar un marc de trobada freqüent entre els equips d’ambdues entitats.

Terrassa, 2 de febrer de 2024. Una delegació de representants empresarials, encapçalada per Xavier Panés, president de la Cecot i de membres de l’equip de Govern de l’Ajuntament de Terrassa, encapçalada per l’alcalde Jordi Ballart, s’han reunit avui a la seu de la Cecot, en una sessió de treball amb l’objectiu d’intercanviar informació, mesures i propostes relacionades amb temes d’àmbit econòmic i amb impacte sobre el desenvolupament del teixit empresarial de la ciutat. 

“Comencem l’any, l’equip de l’Ajuntament fa uns mesos que van començar a treballar per la nova legislatura i enteníem que era el moment idoni per reunir-nos i posar en comú temes de ciutat que, tant des del punt de vista d’empresa, com de ciutadania, puguem millorar conjuntament”, ha comentat Xavier Panés, president de la Cecot, abans de començar una reunió de tres hores on, tant els diferents representants sectorials com l’alcalde i els regidors assistents han tractat temes com l’adequació i modernització dels polígons industrials, la competitivitat fiscal, la mobilitat i el transport, el comerç o la construcció i les polítiques d’urbanisme.

Panés: “que avui ens acompanyin una desena de representants empresarials de diferents sectors demostra la voluntat, les ganes de formalitzar propostes, i la implicació que tenim des del teixit empresarial de treballar conjuntament amb l’equip de l’Ajuntament per fer avançar la ciutat. Alcalde, hem de tornar a fer que Terrassa torni a ser el referent industrial no només de Catalunya, sinó d’Espanya”.

Per la seva part, Jordi Ballart, ha valorat positivament l’ambient de cordialitat, de crítica constructiva i de proximitat establert entre ens assistents que ha permès tractar temes estratègics per la ciutat com el Pla de Polígons Industrials, la consolidació d’una autopista administrativa per projectes empresarials, o els models de mobilitat o de comerç, sense filtres i aflorant diversos punts de vista, a voltes complementaris.

Ballart: “el d’avui ha estat un exercici que ja vam iniciar l’any passat i que s’ha demostrat un instrument útil a l’hora de definir accions de Govern i prendre decisions des del coneixement directe de les parts implicades. Aquest contacte directe ens ajuda a l’equip de Govern a prendre consciència d’alguns temes que potser no ens acaben d’arribar per altres vies”.

Les persones assistents a la trobada d’avui per part de l’Ajuntament de Terrassa han estat: l’alcalde, Jordi Ballart; la tinent d’alcalde de l’Àrea de Serveis Generals i Govern Obert, Maise Balcells; el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Xavier Cardona; el tinent d’alcalde de l’Àrea de Promoció Econòmica i Educació, Joan Salvador; el cap de gabinet d’alcaldia, Gerard Rius. La delegació de la Cecot ha estat composada: pel president, Xavier Panés; el secretari general, Oriol Alba; la directora d’Atenció a Empreses i Col·lectius de la Cecot, Núria Amela; el president del Gremi de la Construcció del Vallès, Toni Palet; el tresorer del Gremi de la Construcció del Vallès, Josep Lluís Rodríguez; el membre del Gremi de la Construcció del Vallès, Emilià Lázaro, el president de l’Autcat, Organització d’Autònoms de Catalunya i assessor fiscal de la Cecot, Enric Rius; el president del Gremi de Transportistes i Logística de Catalunya, Antonio Martínez; l’assessor en transport i logística, Joaquim Gil; el president de l’Agrupació d’Associacions de Polígons Industrials, Jordi Vilar; la presidenta de Cecot Comerç, Cristina Escudé; la presidenta del Gremi de Flequers de Terrassa, Fanny Novell i el membre de junta de Cecot Comerç, Josep Cernuda. 

Els equips s’han compromès a sistematitzar i consolidar un marc de trobades per poder fer un seguiment dels temes tractats i valorar l’impacte socioeconòmic a la ciutat.  

Representants empresarials de la Cecot i una delegació de l’equip de govern de l’Ajuntament de Terrassa