La Universitat Autònoma de Barcelona s’adhereix a la plataforma FEM Vallès

A partir d’ara, la UAB participarà com a membre actiu per potenciar la posició estratègica de l’àrea del Vallès dins del mapa productiu i territorial català.
  • L’acte ha comptat amb la participació del president de la plataforma FEM Vallès i la rectora de la UAB. 
  • Per Abad, “és molt important que continuem sumant adhesions per guanyar força i aconseguir que passin coses transcendents a la zona del Vallès”.

 

La Universitat Autònoma de Barcelona ha formalitzat avui la seva adhesió a la plataforma FEM Vallès i la Declaració Pro-Vallès. La rectora de la UAB, Margarita Arboix, i el president de FEM Vallès i de Cecot, Antoni Abad, han materialitzat la signatura formal d’un conveni que ha tingut lloc al rectorat de la UAB. L’acte també ha comptat amb la participació del vicerector de la UAB, Javier Lafuente, el secretari general de la Cecot, David Garrofé, el secretari general de Centrem, Gabriel Torras, el president de Via Vallès, Josep Alberich, el director general de la UEI de Granollers, Joaquim Colom, l’arquitecte i col·laborador de FEM Vallès, Manel Larrosa, en representació de la Cambra de Comerç de Terrassa, Emilià Lázaro i en representació de CCOO Vallès Oriental i Vallès Occidental, Lluis Vidal.

Amb l’adhesió a la plataforma FEM Vallès, la UAB participarà de forma activa en els debats que en el marc de l’agrupació es desenvolupin per impulsar projectes orientats a promoure i potenciar millores sobre el territori, les infraestructures i la mobilitat dins de la regió que ocupen les comarques del Vallès Occidental i Oriental, així com a consolidar la seva posició estratègica dins del territori català. Integrat en el primer pol manufacturer i exportador del sud d’Europa, el Vallès és considerat un dels majors espais productius de Catalunya i d’Espanya. En aquest sentit, la plataforma FEM Vallès vol aglutinar esforços per promoure que les comarques del Vallès formin part d’una estratègia econòmica i territorial de país que projecti la seva capital, Barcelona, com a referent productiu al món, així com per vetllar per l’enfortiment de les seves infraestructures d’acord als requeriments de la seva posició estratègica dins de l’activitat productiva de Catalunya.

En aquest context, la Declaració Pro Vallès explicita la necessitat de redimensionar el territori i parteix de la base que s’hauria de tenir una atenció específica a l’espai productiu dels vallesos. Destaca especialment la necessitat d’endegar el redreçament d’un espai considerat avui perifèric i que, alhora, actua com a suport d’una gran centralitat productiva. L’ordenació d’aquest espai productiu constituiria una notable inversió de productivitat.

 

Sobre FEM Vallès

La plataforma FEM Vallès és una iniciativa promoguda per la patronal Cecot, el Consell Intersectorial d’Empresaris de Sabadell i Comarca (CIESC), la Unió Empresarial Intersectorial Cercle d’Empresaris i Via Vallès. A més a més de la Cambra de Terrassa, entitats com Baricentro, Cerdanyola Empresarial, l’Associació d’Empresaris de Castellbisbal, l’associació Sant Cugat Empresarial, el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de Barcelona (delegacions del Vallès Oriental i Occidental), el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (Delegació del Vallès), el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya (Delegació del Vallès), el Col·legi d’Advocats de Terrassa, el Col·legi d’Advocats de Sabadell, CCOO (Vallès Oriental, Vallès Occidental i Catalunya Central) i UGT (Vallès Oriental i Vallès Occidental) han subscrit la seva adhesió a la plataforma.

Fotografia de grup. Representants de Fem Vallès i la rectora de la UAB