La Cecot i LaFACT obren marcs de col·laboració que potenciïn l’activitat i la competitivitat de l’entorn de l’economia social

Abad: “A l’ADN de la nostra organització empresarial mantenim un fort compromís social que vincula el creixement econòmic empresarial a la cohesió social, al desenvolupament sostenible i al manteniment de l’estat del benestar. Que LaFACT formi part de la Cecot fa que puguem enfortir aquesta visió i recolzar el propòsit”.
  • Queralt: “Des de LaFACT treballem per oferir oportunitats en els àmbits de la gent gran, les persones amb discapacitat intel·lectual i la cultura, i ho fem amb un model socioempresarial que té com a objectiu la generació de recursos propis per poder ser sostenibles.  Adherir-nos a la Cecot ens permet tenir accés a uns serveis per continuar enfortint la nostra estructura com a empresa social al servei de les persones i crear noves aliances en l’àmbit de l’economia social a la ciutat”

El president de la Cecot, Antoni Abad i el president de LaFACT, Factoria Social de Terrassa, Xavier Queralt, han signat aquest matí un conveni de col·laboració que comporta l’adhesió de LaFACT a l’organització empresarial amb l’objectiu de gaudir de la seva capacitat de representació institucional i per beneficiar-se de la seva oferta de serveis. “Som una empresa social i, com a tal, creiem important comptar amb l’acompanyament d’una patronal com ho és la Cecot”, ha explicat Queralt qui ha afegit que “en àmbits com la transformació digital o la transició ecològica per a la nostra activitat, els serveis que ofereix una organització com aquesta en l’acompanyament, la informació específica o l’assessorament especialitzat ens poden beneficiar de manera directa a l’activitat de les diferents línies de treball que impulsem”.

Per la seva part, Abad ha remarcat la importància d’aquest conveni per la Cecot, per la ciutat de Terrassa i per al teixit empresarial que representa. “A l’ADN de la Cecot mantenim un fort compromís social, heretat dels industrials del segle XIX, i que vincula el creixement econòmic empresarial a la cohesió social, al desenvolupament sostenible i al manteniment de l’estat del benestar. La nostra missió és ajudar les empreses a que la seva activitat es consolidi, arreli i creixi a l’hora que defensem que aquesta generació de riquesa de les empreses repercuteixi en part al territori, a la societat, a les persones”, ha manifestat el president de la Cecot. Més enllà dels compromisos econòmics amb l’agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible i que el teixit empresarial estigui ja fent passes cap a la descarbonització de l’energia o cap a implementar processos d’economia circular, “hi ha un perfil d’empresa social que està creixent exponencialment, com és el cas de LaFACT, i que és un sector econòmic a qui tenir en compte en les polítiques estratègiques de país”, ha afegit Abad. Empreses ara ja tan conegudes com La Fageda o d’altres com Logística Humanitària que ja forma part de la Cecot, es constitueixen des del seu inici amb el propòsit de generar un impacte positiu en el medi ambient o a la societat, a l’hora que han de resultar rendibles com a negoci. El creixement de l’emprenedoria social els darrers anys està convertint-se en palanca de canvi social a tots els àmbits del teixit empresarial i productiu ja consolidat. 

En aquest context, ambdues entitats expressen la seva voluntat de treballar per dinamitzar l’entorn de l’economia social i de la responsabilitat social corporativa, i de realitzar actuacions conjuntes per al seu desenvolupament i promoció.

Sobre LaFACT

LaFACT, Factoria Social de Terrassa, és una factoria de transformació social i cultural que treballa per oferir oportunitats a les persones posant el focus en els àmbits de la gent gran (LaFACT Gent Gran), les persones amb discapacitat intel·lectual (LaFACT Fupar) i la cultura (LaFACT Cultural).

Una factoria amb un model socioempresarial que té com a objectiu la generació de recursos propis per garantir la sostenibilitat i seguir realitzant projectes de transformació social.