La Cecot fomentarà l’emprenedoria disruptiva del sector de la salut amb el projecte Healthcare Vallès

El Healthcare Vallès s’ha presentat a les empreses de l’ecosistema sanitari al territori: B Braun, Moehs Iberica, Vítaly, Mútua de Terrassa, Consorci Sanitari de Terrassa i Egarsat, que col·laboraran en el projecte donant suport i ajudant a l’ecosistema emprenedor.
 • L'ecosistema del sector salut al Vallès es caracteritza per una combinació de serveis mèdics, recerca acadèmica, desenvolupament farmacèutic i formació sanitària que contribueixen al benestar i la salut de la població local.  
 • El Departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial de la Cecot actualment està en procés de selecció de les start ups que participaran en aquest programa que actua com a preacceleradora healthcare, subvencionat pel Departament d’Empresa de la Generalitat de Catalunya i que començarà el pròxim mes de setembre.

 

La Cecot ha presentat, en exclusiva, el programa Healthcare Vallès a alts càrrecs de les principals empreses que conformen l’ecosistema sanitari del Vallès com son B Braun, Moehs Iberica, Vitaly, Mútua de Terrassa, Consorci Sanitari de Terrassa i Egarsat. La presentació ha tingut lloc aquest dimarts a la seu de la patronal i ha anat a càrrec de la directora del Departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial de la Cecot, Laura Sallent, la consultora i responsable del projecte, Judit Pañella i ha comptat amb l’assistència del secretari general de l’entitat, Oriol Alba.

El projecte Healthcare Vallès està orientat a emprenedors i emprenedores amb idees o projectes start ups del sector de la salut, que volen portar la seva iniciativa al següent nivell. El programa ofereix un itinerari formatiu relacionat amb el model de negoci, estratègia, vendes, màrqueting i gestió economicofinancera, especialitzada en l’àmbit sanitari, i inclou la possibilitat de mantenir contacte amb les empreses ja consolidades al Vallès.

Les empreses i entitats del sector salut que han participat a la jornada de presentació del programa Healthcare Vallès compartiran amb el col·lectiu d’emprenedors del programa aquelles iniciatives d’innovació posades en pràctica a les seves organitzacions i, a l’hora,  coneixeran les iniciatives i projectes d’aquests emprenedors per tal de donar-los feedback des de la seva expertesa ja consolidada, i fer-los propostes de millora. Els representants d’aquestes empreses i entitats també han manifestat la seva voluntat de mentoritzar i aconsellar a les persones emprenedores.

“El programa Healthcare Vallès persegueix un triple objectiu”, explica Sallent, “en primera instància busca incentivar l’emprenedoria disruptiva al sector healthcare; en segon terme, fer-ho en un territori, el Vallès, que disposa d’una àmplia varietat de serveis relacionats amb l’àmbit de la salut, tot potenciant el hub sanitari al territori i, finalment, pretén fomentar la creació de sinergies entre les empreses consolidades i noves iniciatives start up”.

“Actualment estem en fase de tancament de les inscripcions de les start ups que volen participar al programa i que el mantenim obert fins a finals de mes”, afirma la responsable del projecte, Judit Pañella, “en els propers dies seleccionarem les empreses finalistes que podran participar al programa, que començarà oficialment a partir de setembre i que preveiem concloure a finals d’aquest any”.

El programa Healthcare Vallès és una iniciativa de la patronal Cecot i està subvencionat pel Departament d'Empresa i Treball, amb el cofinançament del Fons Social Europeu Plus.

 

Hub de la salut al Vallès

L'ecosistema del sector salut al Vallès es caracteritza per comptar amb una àmplia varietat de serveis mèdics i sanitaris que cobreixen les necessitats de la població local. Els principals components d'aquest ecosistema són:

 1. Hospitals i centres de salut: al Vallès hi ha diversos hospitals públics i privats, així com centres d'atenció primària distribuïts en diferents municipis. Alguns dels hospitals més destacats són l’Hospital de Terrassa, la Mútua de Terrassa, l'Hospital General de Catalunya, l'Hospital Universitari de Sabadell, l'Hospital Universitari Parc Taulí a Sabadell i l'Hospital Sant Joan de Déu a Manresa.  
 1. Centres de recerca i universitats: el Vallès alberga institucions acadèmiques i de recerca de renom, com la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el Parc de Recerca UAB, que desenvolupen activitats de recerca en el camp de la salut i la biomedicina.  
 1. Indústria farmacèutica i biotecnològica: a la comarca del Vallès es troben empreses farmacèutiques i biotecnològiques que exerceixen un paper important en el desenvolupament de medicaments i teràpies innovadores. Aquestes empreses contribueixen al creixement econòmic de la regió i generen ocupació en el sector salut, tals com Moehs Ibérica i B Braun.  
 1. Centres de formació sanitària: a més de la UAB, al Vallès hi ha altres institucions educatives que ofereixen programes de formació en l'àmbit de la salut, com l'Escola Superior de Ciències de la Salut (ESCS) adscrita a la UAB i centres de formació professional que imparteixen estudis relacionats amb l'atenció sanitària.  
 1. Serveis especialitzats: a la comarca del Vallès també es troben diferents clíniques i centres especialitzats en àrees com l' odontologia, oftalmologia, fertilitat, fisioteràpia, entre d' altres. Aquests serveis complementen l' oferta d'atenció mèdica i proporcionen una atenció especialitzada als pacients.

 

En general, l'ecosistema del sector salut al Vallès es caracteritza per una combinació de serveis mèdics, recerca acadèmica, desenvolupament farmacèutic i formació sanitària que contribueixen al benestar i la salut de la població local.

 

Sobre el Departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial

Mitjançant el Departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial, la Cecot ofereix assessorament a les persones emprenedores i empresàries a través de les diferents àrees de treball:

 • Creació d’empreses: les persones emprenedores poden rebre assessorament i acompanyament en totes les fases de la creació de la seva empresa. A més, al ser punt PAE, també s’ocupen dels tràmits d’alta.
 • Transmissió empresarial a través del Reempresa.
 • Consolidació i creixement mitjançant l’acompanyament a les persones emprenedores i empresàries en el procés de consolidar la seva empresa i fer-la créixer, a través d’assessorament especialitzat i actuacions formatives. En els casos on l’empresa té problemes de viabilitat, s’ofereix acompanyament en el procés de reestructuració o tancament honest i ordenat mitjançant el HelpEmpresa.
 • Oficina de finançament.