L’empresària Judith Viader Codina, Reconeixement Cecot a la Personalitat 2023 per la seva trajectòria professional

L’acte de lliurament de guardons serà el pròxim dijous 26 d’octubre, en el marc de la 28a edició del sopar de la Nit de l’Empresa de Cecot, que aquest any confrontarà la intel·ligència artificial i la intel·ligència humana com a binomi per impulsar el progrés.
  • Els guardonats i guardonades de la 28a edició dels Reconeixements al Progrés Empresarial en les diferents categories són: CLUB NATACIÓ TERRASSA, COMSER, TGO DX (bus4.me), MINDTRAVELER BCN, NOMADE NATION, CENTRE DENTAL LES ESCOLES, LEITAT, l’associació SANT CUGAT EMPRESARIAL i l’empresària JUDITH VIADER CODINA.

 

El dimarts 3 d’octubre es van reunir a la seu de la patronal catalana Cecot els membres que han composat el Jurat dels Reconeixements 2023 al Progrés Empresarial. El Jurat, presidit per Xavier Panés, president de la Cecot, Jordi Torrades, director general de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Maise Balcells, 1a. Tinenta d'Alcalde de l'àrea de Serveis Generals i Govern Obert de l’Ajuntament de Terrassa, Albert Salarich, regidor d’Empresa, Innovació i Internacionalització i Energia de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, Xavier Roca, director d’ESEIAAT-UPC, Xavier Mendoza, director general d’ESADE, José Orihuel, redactor en cap d’Expansión a Catalunya, Eduardo Magallón, redactor d’economia a La Vanguardia, Albert Martín, redactor en cap d’economia del Diari ARA, Marc Basté, director del Grup d’Edicions de Premsa Local, Elena Busquets, directora de Viaempresa, Sergi Artigas, president del Club Cecot Innovació i Tecnologia, Ninna Torres, president del Cercle Cecot de Joves Empresaris, Beatriz Rocamora, directora de Banca d’Institucions a Barcelona de CaixaBank, Pere Arch, director territorial de Vítaly, Jaume Escandell, director general d’eDiversa Group, Francesc Roca, vicepresident de la Cecot i president del Gremi Tèxtil, Carlos Garriga, vicepresident de la Cecot i president de la Federació Empresarial del Metall, Toni Palet, vicepresident de la Cecot i president del Gremi de la Construcció, Cristina Escudé, presidenta de Cecot Comerç, Josep Rull, president de la Comissió d’Energia de la Cecot.

Del prop més de seixanta candidatures presentades en aquesta edició, els membres del Jurat van fallar a favor de:

 

Reconeixement al compromís amb l’Eficiència Energètica i la Sostenibilitat - patrocinat per PORT DE BARCELONA

CLUB NATACIÓ TERRASSA

Terrassa

 

Transformació digital | Sector Indústria - patrocinat per CONSORCI ZONA FRANCA DE BARCELONA

COMSER

Terrassa

 

Transformació digital | Sector Serveis - patrocinat per eDIVERSA GROUP

TGO DX (bus4.me)

Olesa de Montserrat

 

Transformació digital | Sector Comerç – amb el suport de CCAM GENERALITAT

MINDTRAVELER BCN

Terrassa

 

Millor jove iniciativa empresarial – promogut pel Cercle Cecot de Joves Empresaris – patrocinat per OCCIDENT

NOMADE NATION

Sabadell

 

8è Reconeixement CaixaBank a la PIME responsable

CENTRE DENTAL LES ESCOLES

Terrassa

 

6è Premi Vítaly Empresa Saludable

LEITAT 

Categoria fora de concurs en aquest Jurat. El procés de selecció i votació ha anat a càrrec d’un comitè tècnic de Vítaly qui ha donat la màxima puntuació a l’empresa Leitat en aquesta edició a les accions de prevenció i salut laboral.

 

Associació empresarial

ASSOCIACIÓ SANT CUGAT EMPRESARIAL

Categoria fora de concurs.

 

Personalitat

SRA. JUDITH VIADER I CODINA, directora general de Frit Ravich.

Categoria fora de concurs.

 

Judith Viader i Codina és llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses i Master in Business Administration per ESADE. El 1997 assumeix la Direcció General de Frit Ravich, prenent el relleu generacional en la propietat de l’empresa, fundada pel seu pare l’any 1963, Josep Maria Viader, i liderant la transformació i expansió del negoci.

Frit Ravich, empresa familiar de segona generació, amb un model de negoci dual basat en l’elaboració i distribució dels seus productes i de les principals marques nacionals i internacionals. Amb seu a Maçanet de la Selva, la companyia recentment ha celebrat 60 anys de trajectòria, en els que s’ha consolidat com a referent nacional en l’elaboració de Patates Fregides, Snacks i Fruits Secs, així com líder en la distribució de marques externes, amb més de 4.000 referències.

Des de la seva fundació ha crescut de manera sostinguda i actualment està present a 38 delegacions. Amb un equip de més de 1.000 professionals, la companyia atén més de 50.000 punts de venda setmanalment i gestiona 3.700 comandes cada dia.

 

28a Nit de l’Empresa | El binomi que impulsa el progrés

La intel·ligència humana és el motor de la intel·ligència artificial

El dijous 26 d’octubre la Cecot celebra la seva trobada anual en el marc relacional de la Nit de l’Empresa, que enguany s’organitza a Sant Cugat del Vallès per primera vegada en la història d’aquest esdeveniment. El Teatre-Auditori de Sant Cugat acollirà el lliurament dels Reconeixements Cecot al Progrés Empresarial 2023 on es donarà a conèixer els projectes guardonats i on els seus equips impulsors compartiran amb l’audiència les fites i factors clau en matèria de sostenibilitat i eficiència energètica, en transformació digital, en salut i prevenció o en responsabilitat social, que els han fet mereixedors d’un Reconeixement.

Enguany, la #NitCecot contraposa el conegut binomi tecnologia i factor humà, aquesta vegada focalitzat en un tema tan d’actualitat en tots els àmbits socioeconòmics com l’aplicació de la intel·ligència artificial i l’ús de la intel·ligència natural o orgànica. Una reflexió històricament recurrent a les societats, tecnologia versus factor humà, que la Cecot vol plantejar com un binomi que impulsa el progrés. També ara, en un context on els canvis disruptius provocats per la implementació de la IA en diferents camps impacten en la presa de decisions empresarials a mig termini.

La Cecot tornarà a fer de la Nit de l’Empresa un esdeveniment Carbon Neutral per segon any consecutiu consolidar-se com un model a seguir en el propòsit global de reduir i neutralitzar les emissions de carboni. “A la Cecot prioritzem l’impuls de l’activitat empresarial i el creixement econòmic, però també vetllem perquè aquest sigui conscient, respectuós i sostenible, ja que no tot s’hi val. Així que tant exigim als governants una gestió en clau de competitivitat empresarial, sigui reduint els costos energètics, reduint pressió fiscal o finalitzant infraestructures, per posar alguns exemples, com acompanyem empreses i autònoms en l’autogeneració energètica i, a partir d’ara, en la reducció i neutralització de les emissions de CO2 generades en el desenvolupament de la seva activitat”, explica Xavier Panés, president de la Cecot.

 

Personalitats que han rebut el Reconeixement Cecot en edicions anteriors:

2022 – Ramon Comellas Fusté, cofundador i actual president del grup Circutor

2021 – Antoni Esteve i Victòria Piany, president i vicepresidenta del Grup Lavinia

2020 - Enric Mangas, president de la Unió Catalana d’Hospitals - UCH

2019 – Jaume Alsina, president i Fundador bonÀrea Agrupa

2018 – Miquel Martí, empresari i fundador del Grup Moventia

2017 - Joana i Immaculada Amat, empresàries i co-directores d’Amat Immobiliaris

2016 -  Joan Uriach i Marsal, empresari i president de la Fundació Uriach 1838

2015 – Álex Cruz, president i conseller delegat de Vueling

2014 – Víctor Grifols, president de Grifols, SA

2013 – Enric Crous, director general del Grup Damm

2012 – Josep Maria Serra Farré, president del Grup Catalana Occident

2011 – Mar Raventós, presidenta del Grup Codorníu

2010 – César Alierta, president de Grupo Telefónica

2009 – Salvador Alemany, president d’Abertis Infraestructuras i president del Cercle d’Economia

2008 – Andreu Mas-Colell, catedràtic d’Economia i President de la Barcelona Graduate School of Economics

2007 – Manuel Lao Hernández, president de Nortia Corporation

2006 – Antoni Brufau i Niubó, president executiu de Repsol YPF

2005 – Gabriel Ferraté i Pascual, rector de la Universitat Oberta de Catalunya

2004 - José Manuel Lara Bosch, president del Grupo Planeta

2003 - Joan A. Samaranch, president honorífic del COI

2002 - Manuel Castells, professor de la UOC

2001 - Xavier Sala i Martín, consultor del Fons Monetari Internacional

2000 - Pedro Solbes i Mira, comissari d’Assumptes Monetaris i Econòmics

1999 - Josep Vilarasau i Salat, president de la Caixa de Pensions “La Caixa”

1998 - Eneko Landaburu, director general de Política Regional i Cohesió de la Comissió Europea

1997 - Carles Ferrer i Salat, president i fundador de CEOE

1996 - Joaquim Muns, economista i advocat i col·laborador de la OCDE i del FMI

1995 - Ramon Guinjoan, empresari