La Cecot celebra una nova edició dels Reconeixements al Progrés Empresarial que arriben a la seva 27a edició amb una aposta ferma per reduir les emissions de CO2

Empreses, entitats i persones emprenedores que enguany opten als Reconeixements al Progrés Empresarial posaran en valor les actuacions en eficiència energètica i sostenibilitat, en transformació digital, prevenció i salut, i en responsabilitat social, També s’incentivarà el talent jove.
 • La patronal Cecot celebrarà la “Nit de l’Empresari” el pròxim dimarts 25 d’octubre entre el Teatre Principal i els jardins de la seva seu institucional a Terrassa. 
 • Panés: “La Nit de l’empresari de la Cecot serà qui marqui el camí cap a esdeveniments Carbon Neutral de futur proper com ara grans esdeveniments esportius, concerts, congressos, etc. El nostre compromís passa enguany per calcular la petjada de carboni que generarem en l’organització de l’esdeveniment, aplicar mesures per reduir al màxim en aquesta edició i les que vindran,  i allà on no sigui possible reduir CO2, compensarem les emissions mitjançant projectes de reforestació i gestió de boscos. Volem ser un referent per les empreses i, des de la pròpia experiència, ajudar-les a fer-ho possible sigui quina sigui l’activitat que desenvolupen”.

Aquesta setmana finalitza el termini perquè les empreses i persones emprenedores puguin presentar el seu projecte i candidatura a la 27a edició dels Reconeixements Cecot al Progrés Empresarial. Uns guardons que es lliuraran el pròxim dimarts 25 d’octubre a la ciutat de Terrassa i que dimarts van reunir a la seu de la Cecot als representants de les empreses i entitats col·laboradores que faran possible aquesta gran cita dins el món econòmic i empresarial català.

El president de la Cecot, Xavier Panés, va agrair explícitament el suport, implicació i confiança d’aquestes companyies en un esdeveniment que té com a objectiu premiar l’esforç diari dels equips de treball de les empreses, “més tenint en compte el context socioeconòmic en el que ens haurem de desenvolupar els propers mesos”. Enguany, l’entitat torna a apostar fort per l’àmbit energètic dins l’eix de treball per la competitivitat de les empreses però a diferència del 2019 on es va reivindicar l’autogeneració i autoconsum energètic amb fonts d’energia sostenibles, enguany la Cecot fa una passa més per assolir la reducció d’emissions de carboni de qualsevol activitat econòmica o productiva. “Està deixant de ser una opció per passar a ser una obligació, tant per la necessitat econòmica i mediambiental d’un creixement sostenible, com pel compromís social amb les noves generacions”, argumenta Panés. “I com del dit al fet diuen que hi ha un bon tret, tant la Cecot com les entitats col·laboradores hem assumit el repte de fer de la Nit de l’Empresari de 2022 un esdeveniment Carbon Neutral a partir d’aquesta edició”.

Aquest compromís que assumeixen totes les empreses col·laboradores de la Nit de l’empresari de la Cecot passa per calcular la petjada de carboni de l’esdeveniment del dia 25 d’octubre, passarà per desenvolupar propostes de reducció de d’emissions per la propera edició i passarà per compensar ja les emissions que els tècnics de l’Oficina per la Transició Energètica (OTE) de la Cecot calculin per aquesta primera edició. “Com és la primera edició, per tal de compensar ja les emissions que generarà l’esdeveniment, tant de mobilitat dels assistents, com proveïdors de càtering o de difusió, etc., plantejarem una compensació a l’alça i demanarem a Applus que verifiqui la metodologia i el càlcul estimat de petjada de carboni per aquest esdeveniment”, explica l’ambientòloga Elisabeth Garcia, tècnica de la OTE de la Cecot. La compensació per les emissions ocasionades per la Nit de l’Empresari es realitzarà mitjançant aportació econòmica dins un projecte de reforestació, registrat i monitoritzat pel Ministeri per la Transició Ecològica i Repte Demogràfic.

“Aquest any totes les empreses han acceptat sumar-se a aquest repte sostenible que plantegem, no només perquè la Nit sigui un punt de trobada del teixit empresarial, econòmic i social, sinó perquè l’esdeveniment serveix per agrupar tots aquests agents en eixos d’interès que guiaran les estratègies diàries de les empreses”, complementa el president de la Cecot.

Així doncs, la Cecot, de la mà d’entitats com CaixaBank, Port de Barcelona, Helvetia o Grupo Preving, impulsen la 27a edició dels Reconeixements al Progrés Empresarial destinats a premiar empreses que hagin desenvolupat accions dirigides a l’eficiència energètica, el compromís amb el medi ambient, la transformació digital, la prevenció i cura de la salut laboral de les plantilles o la responsabilitat social vers l’entorn més proper on desenvolupen l’activitat. Uns guardonats que es coneixeran després de la reunió del Jurat convocat per al 6 d’octubre i a qui es retrà homenatge el dimarts 25 d’octubre en el marc de la Nit de l’empresari de la Cecot.

“Tornem a celebrar la Nit de l’Empresari a Terrassa refermant el nostre compromís amb el teixit empresarial d’una de les regions més industrialitzades del Sud d’Europa com ho és el Vallès”, diu Panés, “vam estar uns anys reivindicant les necessitats del teixit productiu, logístic i manufacturer del Vallès a la capital catalana, és a dir a Barcelona. Com a preludi de l’aprovació del pla estratègic aprovat a principis d’aquest any, el 2021 ja es va decidir organitzar la Nit de l’Empresari a la nostra seu per reivindicar el Vallès des del Vallès”.  

La 27 edició de la Nit de l’empresari de la Cecot continua comptant amb el suport d’entitats com CaixaBank,Port de Barcelona, Helvetia Seguros,Grupo Preving, Consorci de la Zona Franca de Barcelona, L’Asseguradora de MútuaTerrassa, Serafí Indústria Gràfica, Endesa, Kia-Integral Car, Sanmy, Servaigua, Masachs, Grupo Cerezo, Diari de Terrassa i Viaempresa i s’han afegit aquest any empreses molt vinculades i implicades amb la sostenibilitat mediambiental o la responsabilitat social com son Bidons Egara, SMSavall, Mazars Auditoria, EMCCAT Grup i el Centre Dental Les Escoles.  Enguany, el desenvolupament de la Nit a Terrassa també comptarà amb el suport i col·laboració especial de l’Ajuntament de Terrassa que acollirà l’acte institucional al Teatre Principaldins l’acció de promoció econòmica de la ciutat.

 

27a edició dels Reconeixements Empresarials al Progrés Empresarial.  

Des del mes de juliol  i fins el 23 de setembre estan a l’abast de tothom les bases de participació en la 27a edició dels Reconeixements Cecot al Progrés Empresarial, que enguany ha convocat categories com Reconeixement a l’Eficiència Energètica i la Sostenibilitat o la Transformació Digital en tots els sectors d’activitat, tant comerç, com serveis, com indústria. També es mantenen premis i categories ja habituals com la Millor Jove Iniciativa Empresarial o el Premi Caixabank a la pime responsable o a l’Empresa Saludable que promou Grupo Preving.  

La finalitat d’aquests guardons és la de distingir públicament empreses, persones i institucions que han fet i estan fent un esforç important pel desenvolupament econòmic i empresarial des de qualsevol àrea. “Les entitats convocants, i Cecot entre elles, creiem que cal distingir les bones pràctiques, cal premiar-les i fer-les públiques per tal que esdevinguin referents per altres empreses del sector. Enguany fa 27 anys (des de 1995) que l’entitat va apostar per aquests premis, tal com els coneixem avui dia, i a hores d’ara estan consolidats”, ha reiterat Panés.   

La patronal Cecot creu que ara és més que oportú que mai reforçar aquelles empreses que continuen intentant adaptar-se constantment als canvis de l’entorn, creixent, millorant i continuen podent fer “empresa”. 

Els Reconeixements Cecot 2022 es componen d'un total de 9 premis, alguns dels quals estan atorgats o promoguts per altres entitats. Les categories són les següents:  

 1. Reconeixement a l’Eficiència Energètica i la Sostenibilitat patrocinat pel Port de Barcelona
 2. Reconeixement a la Transformació digital i innovació tecnològica sector indústria. 
 3. Reconeixement a la Transformació digital i innovació tecnològica sector comerç.
 4. Reconeixement a la Transformació digital i innovació tecnològica sector serveis patrocinat per Helvetia
 5. Millor jove iniciativa empresarial – promogut pel Cercle Cecot de Joves Empresaris amb el suport de la xarxa BANC.
 6. CaixaBank convoca en el marc dels Reconeixements Empresarials de la Cecot, la 7a edició del Reconeixement CaixaBank a la pime responsable.  
 7. Grupo Preving convoca en el marc dels Reconeixements Empresarials de la Cecot, la 5a edició del Premi a l’empresa saludable.

Fora de concurs i a proposta del comitè executiu

 • Gremi/ associació empresarial o entitat. 
 • Personalitat. 

També és fa una menció especial a empreses centenàries. 

Com cada any, s’ha habilitat una pàgina web que integra les bases de participació i que es va actualitzant a mesura que l’esdeveniment va avançant: www.nitdelempresari.com

Cecot celebra 27a edició dels Reconeixements al Progrés Empresarial amb una clara aposta per reduir les emissions de CO2