Cecot Formació i Desenvolupament arrenca la seva 5a edició del ‘Singulars’ per a joves

L’edició de 2021 va aconseguir la inserció laboral del 20% dels participants i el retorn del 30% al sistema educatiu.
  • Cecot Formació i Desenvolupament obre el procés de selecció de 45 joves per participar en la nova edició del projecte Jove, #Activa’t.
  • S’orientarà i formarà a les persones participants en tres especialitats: activitats auxiliars de magatzem, activitats auxiliars de comerç i operacions auxiliars de fabricació mecànica.
  • El programa és una iniciativa del Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc de la iniciativa d’ocupació juvenil i que compta amb el finançament del Fons Social Europeu. 

Cecot Formació i Desenvolupament torna a posar en marxa una nova edició del ‘Singulars’ adreçat a joves inscrits al registre de Garantia Juvenil, sota el projecte  “Jove, #Activa’t” amb l’objectiu de promoure la millora de la seva ocupabilitat, treballant el seu projecte professional de manera individual i d’aquesta manera, incentivar-ne la seva contractació laboral. És la cinquena edició d’aquest programa que s’impulsa des de l’entitat.  

“Vam tancar l’edició 2021 del Programa Singulars “Jove, forma’t i ocupa’t” amb un assoliment de resultats molt positiu”, afirma Eulàlia Martínez Puig, directora de Cecot Formació i Desenvolupament, “ja que un 20% dels participants s’ha inserit laboralment i un 30% ha retornat al sistema educatiu aconseguint, un 48% d’inserció total. Respecte a les dues edicions anteriors, s’han professionalitat més d’un centenar de noies i nois i el percentatge d’inserció ha estat notable arribant a més d’un 50%”.  

El programa Singulars està dirigit a joves d’entre 16 i 29 anys amb un baix nivell formatiu que estiguin interessats/des en participar en el programa i que vulguin formar-se en un ofici. Cecot Formació i Desenvolupament capacitarà, professionalitzarà i orientarà un total de 45 joves, en tres especialitats: activitats auxiliars de magatzem, activitats auxiliars de comerç i operacions auxiliars de fabricació mecànica. “Per segon any consecutiu, el programa contempla la realització d’unes accions formatives professionalitzadores i mòduls de pràctiques en centres de treball, orientats a l’obtenció de Certificats de Professionalitat”, explica Martínez, “aquests pla preveu una formació formal teòrica i pràctica per tal que els joves obtinguin el reconeixement i les acreditacions de les unitats de competència que componen el certificat, a més d’una titulació oficial reconeguda a tot l’estat espanyol”.  

Els Certificats de Professionalitat es complementaran amb una formació en competències que ajudaran als participants a potenciar i consolidar habilitats comunicatives i emocionals, així com actituds i experiències en el context de les relacions humanes i socials.

En paral·lel, l’equip tècnic de Cecot Formació i Desenvolupament acompanya als participants mitjançant els serveis d'orientació i de tutorització individual per tal d'aconseguir una inserció laboral estable o el reingrés al sistema educatiu formal del/la jove participant que és l’objectiu principal del projecte.  

A l’inici del programa, les persones participants conjuntament amb el seu tutor/a, elaboren un pla de treball personalitzat on es contempla la formació professionalitzadora escollida i s’acorden uns objectius comuns revisables i modificables segons els interessos del/la jove. D’altra banda, durant el projecte es contemplen les visites d’enfortiment o activitats socials, culturals i cíviques amb l’entorn més proper per tal d’establir uns vincles dels/les joves amb les entitats i associacions de la ciutat. També es programaran visites a empreses del sector que propiciaran i facilitaran el contacte del/la jove amb el món empresarial i, els permetrà conèixer el funcionament i la dinàmica d’una empresa, així com la seva situació en el mercat laboral.  

Cecot Formació és una entitat en contacte permanent amb el teixit empresarial del sector industrial del territori i coneix de primera mà les dificultats que aquestes tenen per trobar nous perfils laborals, sobretot entre la població jove. Així doncs, aquest projecte pretén donar solucions a aquestes dificultats i per tant, afavorir l’entrada o reincorporació de les persones joves aturades al món laboral i d’aquesta manera cobrir la necessitat de professionals qualificats que tenen les empreses d’aquests sectors del nostre territori a causa de la manca de relleu generacional.

El procés de selecció es realitzarà durant el mes de gener. Les persones joves interessades poden contactar amb Cecot Formació demanant cita prèvia, ja sigui per whatsApp al número 696.70.59.00, o bé personant-se a l’oficina d’informació del c. Sant Pau de Terrassa per tal d’inscriure’s i poder fer la prova de nivell conduent als certificats de professionalitat.