Cecot Home

OBRIM LA NOSTRA SEU PER LA FIRA MODERNISTA DE TERRASSA

El cap de setmana del 7 i 8 de maig Terrassa organitza una nova edició de la Fira Modernista i des de la Cecot hi col·laborem amb una jornada de portes obertes al públic, visites guiades i acollim un concert líric a la Sala Cima

OBRIM PORTES!

La nostra seu central està ubicada a l’emblemàtic edifici de l’antic Magatzem Pasqual Sala, al número 6 del carrer Sant Pau de Terrassa i és un edifici que va ser emprat com a magatzem tèxtil entre el 1893 i el 1944, formant part d’una tipologia d’edificis que ha destacat sempre a Terrassa per la qualitat i l’originalitat de la seva arquitectura. 

La seu és una bona mostra dels corrents eclèctics del final del segle XIX i es situa en la línia de construccions contemporànies innovadores que en aquell moment començaven a proposar una nova perspectiva on l'estil arquitectònic no era únicament un embolcall de l'estructura arquitectònica, sinó que forma i construcció estaven concebudes des del mateix principi compositiu. L'edifici forma part de l'arquitectura industrial catalana més moderna.

L’any 1944 l’Institut Industrial | Gremi Tèxtil adquireix l’edifici i realitza una important reforma de la mà de l’arquitecte Josep Soteras i del decorador Antoni Badrinas per tal d’adequar-lo al nou ús i també amb l’objectiu d’instal·lar a la gran sala central el Museu Tèxtil Biosca (actual Centre de Documentació i Museu Tèxtil que l'any 2021 va celebrar el seu 75è aniversari).

Els magatzems se situaven als carrers pròxims a l'estació del Nord, per on arribaven els viatjants a la ciutat i eren l'aparador de les noves indústries, per la qual cosa sempre han presentat les solucions constructives més arriscades o les façanes més originals. 

L'aspecte més interessant de la construcció de la nostra seu és la gran cúpula central que s'utilitzava com a sala d'exposició i vendes.

Horaris de visita lliure

Dissabte 7 i diumenge 8 de maig

De 10:30h a 14:30h i de 16h a 20:00h (dissabte) i 18:30h (diumenge)

Horaris de visites guiades

Les visites són gratuïtes i cal inscripció prèvia. Grups de 20 persones. Caldrà dur mascareta durant tot el recorregut.

Dissabte 7 de maig
Visita de les 11:30 (tancat) / Visita de les 12:30 (tancat)

Diumenge 8 de maig
Visita de les 11:30(tancat) / Visita de les 12:30 (tancat)