Actualitat

Malgrat l’impacte de la COVID-19 en el mercat de treball, la Borsa de Treball segueix activa

Hi ha sectors productius que han continuat actius durant la pandèmia i que encara necessiten incorporar personal com és el cas del transport, l’alimentació, el sector sanitari o el de la neteja.
  • Cecot Persona i Treball ja està definint plans d’orientació professional perquè les persones que perdin o hagin perdut la feina durant la pandèmia puguin reincorporar-se al més aviat possible.

Malgrat l’impacte que la pandèmia de la COVID-19 està provocant al mercat de treball, hi ha sectors productius que han continuat actius i que continuen demandant personal. “Durant l’Estat d’Alarma sovint ens pregunten si el mercat laboral s’ha aturat del tot i la meva resposta, pel que fa a la nostra gestió, és que no, ni de bon tros”, afirma el responsable d’Intermediació Laboral de la Fundació Cecot Persona i Treball, Pere Ejarque.

Ejarque concreta que les empreses han estat demandant persones fonamentalment en sectors com el transport, on necessiten perfils de xofers i repartidors/es; l’alimentació, que demanda des de persones venedores a manipuladores d’aliments; el sanitari que és el que més coneixem per l’actualitat i els mitjans de comunicació i que necessita  personal d’infermeria, auxiliars i metges; o el de neteja, entre d’altres.

“La situació que vivim és inèdita, però podem confirmar amb la boca molt petita que durant l’emergència alguns usuaris de la Borsa de Treball han trobat feina”, explica el responsable d’Intermediació Laboral de Cecot Persona i Treball, “tanmateix, és evident que el volum d’ofertes i de currículums ha baixat, malgrat que la nostra activitat no s’ha aturat en cap moment i les empreses han pogut publicar les seves ofertes de feina i les persones s’hi han pogut inscriure amb normalitat”.

Durant aquest període de confinament l’atenció ha estat i continua sent telefònica i per canals no presencials, i en el cas de la publicació d’ofertes i inscripcions de demandants es mantenen els canals habituals que són el web del Treball Terrassa i la pàgina de Facebook de la Fundació. En paral·lel, la Fundació Cecot Persona i Treball ha està elaborant una sèrie de càpsules audiovisuals dirigides a les persones que busquen feina. Amb aquests vídeos, disponibles al canal de Youtube de l’entitat, els professionals de la Fundació aconsellen sobre diferents aspectes a tenir en compte en el procés de cerca de feina.

“Tot indica que el retorn a una certa normalitat serà lent,  per això des de la Cecot ja estem preparant serveis per a l’orientació professional que se centrin en l’acompanyament d’aquelles persones que han perdut la feina, per tal que es puguin reincorporar al mercat laboral al més aviat possible”, conclou Pere Ejarque.

En aquest sentit, recuperar la confiança i gestionar les pors sobre el futur seran dos elements clau perquè tant empreses com ciutadania superin aquesta crisi.

SERVEIS DESTACATS: