Actualitat

Eleccions Generals | Les nostres reivindicacions passen per posar l’empresa en el centre de la definició de les polítiques econòmiques

Davant la convocatòria d’eleccions generals el proper 28 d’abril, hem tornat a remetre un document amb el recull de propostes per millorar la competitivitat de les pimes i per estimular l’economia a totes persones que encapçalen les diferents llistes electorals que hi concorreran.

Si diem que proposem als candidats i candidates que s’elimini el requisit d’exclusivitat en la utilització dels actius en el cas dels autònoms, que proposem la reducció dels tipus impositius pels beneficis no distribuïts o que demanem l’eliminació total de l’impost sobre activitats econòmiques segur que algú ens titllarà de reiteratius i tindrà raó. Són reivindicacions històriques i recurrents que cap executiu que ha passat pel Govern ha estat capaç de modificar. Potser si diem que proposem substituir les indemnitzacions per acomiadament, pel model de la motxilla austríaca sona més nou, tot i que també és una proposta de Cecot de fa uns quants anys per tal d’anticipar-nos al col·lapse del sistema de pensions que ja és més a prop.

En el document, més enllà de les propostes àmpliament demandades per les empreses en l’àmbit de la internacionalització, en l’àmbit laboral, sobre cotitzacions o de lluita contra la morositat, hem fet especial incidència en la incorporació de mesures per impulsar la transformació digital: des de desplegar la tecnologia del 5G, obrir línies de crèdits tous de l’ICO per ajudar les pimes a incorporar-se a la transformació digital o elaborar els curriculars de les professions emergents que necessitarà la indústria 4.0. El document també planteja als candidats propostes per implementar l’economia circular entre les empreses i una bateria de mesures per millorar la competitivitat de les empreses del sector comerç. En aquest darrer punt pren rellevància la demanda de promoure legislativament la implementació dels Business Improvement Districs (BIDs) com a model de gestió per dotar els centres urbans d’una organització publicoprivada que completi i millori els serveis col·lectius, però també demandes per al sector com ara l’establiment de mesures per flexibilitzar la jornada de treball, flexibilitzar els contractes de lloguer per fomentar pop-up stores canviants dins d’un mateix local, definir mesures per evitar la desertització comercial o establir mesures de reconversió d’aquests espais comercials buits i que probablement no tornaran a acollir una activitat comercial.   

També hem posat de relleu les propostes per accelerar la transició energètica i ordenar el mercat elèctric, ja que és un dels nostres cavalls de batalla més importants donat l’origen i la base industrial que tenim al Vallès. 

Us convidem a conèixer totes les mesures i propostes que inclou el document i a fer-nos arribar a comunicacio@cecot.org aquelles que no hi són però considereu important que defensem davant les administracions, en aquest cas, davant el Govern central.

DESCARREGUEU AQUÍ EL DOCUMENT ÍNTEGRE DE PROPOSTES PER MILLORAR LA COMPETITIVITAT DE LES PIMES I ESTIMULAR L'ECONOMIA.