Actualitat

Lliurem els Reconeixements al Progrés Empresarial en el marc de la 24a Nit de l'empresari | Transformació digital i apoderament social

El President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, va presidir ahir dimarts l’entrega de guardons dels Reconeixements Cecot al Progrés Empresarial al Teatre Nacional de Catalunya en el marc de la 24a Nit de l’Empresari de la patronal Cecot davant de nou-cents representants del món empresarial, econòmic i polític.

Entre les principals autoritats destaquem l’assistència del President del Parlament, Roger Torrent, el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència del Govern, Ernest Maragall, el conseller de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya, Chakir El Homrani, la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón o el conseller de Polítiques Digital i Administració Pública, Jordi Puigneró. A l’acte també hi ha participat Alfredo Vega, alcalde de Terrassa, ciutat on tenim la nostra seu, així com alcaldes i alcaldesses d'altres municipis, rectors d'universitats i la presidenta de Fepime, Ma Helena de Felipe.

En el transcurs de la Nit de l'Empresari s'ha fet lliurament dels Reconeixements al Progrés Empresarial a:

           
                       

EMPRESA CENTENÀRIA: CASAMITJANA(100 ANYS)

         

Casamitjana va iniciar els seus serveis l'any 1918 a Terrassa amb la venda de mobiliari. A partir de la incorporació del fill dels fundadors, Josep Casamitjana, l'empresa s'ha consolidat com un referent en el mobiliari de disseny. Està influenciada per l'obra d'arquitectes com Le Corbusier, Saarinen, Frank Lloyd Whrigt o Alvar Aalto, que Santi Casamitjana com a tercera generació del negoci ha seguit tenint com a referents. L'any 2011 va obrir un nou showroom a Barcelona i actualment està formada per un equip de 14 persones i dirigida per Oriol Casamitjana, quarta generació d'una família dedicada al moble.

         

Recull el guardó: Oriol Casamitjana, director general.

   
                   

EMPRESA MÉS INTERNACIONAL: MACSA ID | Patrocinat per Port de Barcelona i promogut per FEM

     

Macsa ID té els seus orígens a l'any 1908 en la companyia Framun, fabricant i distribuïdora de segells de cautxú a Manresa. L'any 1989 Macsa ID assumeix el potencial de la  tecnologia làser de codificació i marcatge a l'estat espanyol i l'any 1996, inicia la seva distribució per tot el món. L'empresa disposa de quatre delegacions pròpies arreu del món: a la Xina on hi treballen prop de 25 persones, Regne Unit amb una plantilla de 9, Portugal amb 5 persones dedicades a servei comercial i tècnic, i Malàisia, aquesta última oberta recentment i que permet donar servei a tots els països de l'Àsia Pacífic. L'empresa ja s'està produint a Macsa Xina i està preparant també la producció a la India. Des de la central a Sant Fruitós de Bages, l'equip comercial internacional dona servei a 84 països. Macsa ID s'ha convertit en una de les cinc empreses referents en el món de làsers per codificar i marcar i va ser la primera empresa en el món a desenvolupar un làser per codificar en dinàmic.

     

Recull el guardó: Jordi Piñot, CEO de Macsa Id.

COMERÇ MÉS DINÀMIC: DORMITY.COM | Patrocinat per Helvetia Seguros

L'any 2006 l'empresa Sueños Logística, SL crea la marca de retail Dormity.com amb la visió de ser la cadena del descans de referència del sector. L'empresa disposava de fàbrica de tapisseria i l'any 2014 la companyia es va integrar verticalment amb l'obertura d'una fàbrica de sistemes de descans de 5.000 M2 i va inaugurar el seu centre logístic a Terrassa, dotat amb els sistemes tecnològics més innovadors i avançats. Avui, l'empresa compta amb una botiga online i una xarxa de 51 punts de venda repartits per tot Catalunya, el País Basc i Andorra, venent, de mitjana, 200 matalassos al dia. Dormity, amb la col·laboració d'investigadors del Parc de Recerca del Campus de la UAB, ha implementat a les seves botigues el sistema tridimensional Kynexa que permet recomanar de manera personalitzada, el matalàs que facilitarà un millor descans i el no agreujament d'algunes de les patologies físiques lleus més comunes.

Recull el guardó: David Sánchez, fundador i director general de Dormity.

MILLOR JOVE INICIATIVA EMPRESARIAL: COMSER | Promogut pel Cercle Cecot de Joves Empresaris

L'any 2009, Jaume Vallet Xicoy comença el seu projecte com a consultor freelance per a la indústria farmacèutica oferint serveis de validació. Degut al creixement de projectes i la incorporació del servei d'auditories, l'any 2013, amb 36 anys, crea l'empresa COMSER S.L. des d'on ofereix un servei de consultoria global de compliment GMP per a laboratoris farmacèutics. Aprofitant la tendència de la indústria farmacèutica per al desenvolupament de nous fàrmacs d'origen biològic, COMSER potencia la seva especialització en equips i processos de fabricació en entorn asèptic i processos d'estabilització a través de la liofilització creant un laboratori de desenvolupament de processos propi. COMSER ha estat capaç de fer-se un lloc dins la indústria farmacèutica recolzant-se en els valors de la qualitat, la flexibilitat i la humilitat. En els últims tres anys han passat de ser un equip de 3 a 25 persones. El seu repte més immediat passa per la internacionalització mitjançant aliances estratègiques.

Recull el guardó: Jaume Vallet, director gerent i fundador de COMSER.

RECONEIXEMENT CECOT A LA INNOVACIÓ: CEBIOTEX | Promogut pel Cercle Cecot de Joves Empresaris

L'enginyer tèxtil Joan Bertran, juntament amb l'Hospital Sant Joan de Deu de Barcelona i la UPC Terrassa (INTEXTER), impulsa un projecte R&D per desenvolupar una membrana tèxtil, que allibera altes dosis locals de quimioteràpia, (no tòxica per la resta del cos), immediatament després de l'extirpació d'un càncer. És a dir, quedar net de cèl·lules tumorals, després de la intervenció. L'any 2012 es crea CEBIOTEX, spin-off d'ambdues institucions catalanes, amb l'objectiu de fer arribar la R&D a la població pediàtrica i adults. Amb 3 rondes de finançament tancades, té patentada la plataforma tecnològica d'alliberament de fàrmacs als EEUU, UE i Xina; disposa de tecnologia i equips de producció propis, per la producció amb condicions farma i desenvolupament regulador del seu primer fàrmac. El repte a partir d'ara és signar acords de llicència amb farmacèutiques per obtenir rendibilitat dels socis i viabilitat empresarial del projecte.

Recull el guardó el senyor Joan Bertran, CEO de CEBIOTEX.

PREMI PREVINT A LA INNOVACIÓ I INVERSIÓ PER LA MILLORA DE LA SALUT DE L'EMPRESA: FUNDACIÓ AMPANS

AMPANS es va iniciar com una associació sense afany de lucre el 1965 per uns pares i mares de la comarca del Bages preocupats pel futur dels seus fills amb discapacitat intel·lectual, constituint l'inici del que és avui la Fundació AMPANS. L'Entitat acompanya més de 2.000 persones amb discapacitat intel·lectual i en situació de vulnerabilitat, perquè puguin desenvolupar els seus projectes de vida, vetllant pels drets i generant suports i oportunitats que ho facin possible. Totes les àrees i departaments de l'entitat s'avaluen amb criteris d'excel·lència empresarial, i entre els darrers projectes destaquen una formatgeria –amb premis i reconeixements -, o un supermercat franquiciat, gestionat íntegrament per una plantilla de persones amb discapacitat. "Cuidar de les persones que cuiden" i de tot l'equip en general, més de 800 persones, és un principi fonamental per AMPANS que sap que el valor essencial per assolir aquestes fites és el seu equip humà. Per fer-ho ha desplegat polítiques de recursos humans que faciliten el desenvolupament dels seus professionals, al temps que potencien la participació i el compromís amb la missió de l'entitat. Referent a la prevenció de riscos laborals, ha integrat la cultura preventiva en el funcionament de l'entitat per garantir la seguretat, salut i benestar de totes les persones que hi treballen.

Recullen el Premi: Ferran Torrijos, responsable de seguretat i salut laboral i Sebastià Catllà, president d'AMPANS.

4T PREMI CAIXABANK A LA PIME RESPONSABLE: AIROS GLUTEN FREE

L'any 1962 inicia l'activitat en un petit obrador-comerç de barri. Si bé en l'actualitat la intolerància al gluten està prou normalitzada, als anys 80 els clients d'AIROS queien en la desesperació de no poder oferir als familiars afectats, sovint infants, uns productes d'obrador que poguessin consumir. L'any 2007 l'empresa decideix optar per la fabricació de productes 100% lliures de gluten amb el conseqüent risc que això suposava, tanmateix AIROS GLUTEN FREE considera que l'aposta ha significat una millora substancial en la qualitat de vida d'aquest col·lectiu. L'estreta col·laboració que mantenen amb escoles, menjadors socials i les Associacions de Celíacs de tot el territori nacional reforça aquest vincle tan especial. Amb 45 treballadors, AIROS disposa d'una política de recursos humans molt focalitzada a la formació i seguiment individual dels seus treballadors que prioritza la promoció interna.

Recullen el guardó: Gemma Clapés, responsable de recursos humans i David Martínez, director general d'AIROS GLUTEN FREE.

RECONEIXEMENT CECOT A L'ASSOCIACIÓ EMPRESARIAL: ACRA - ASSOCIACIÓ CATALANA DE RECURSOS ASSISTENCIALS

ACRA és una organització empresarial sense ànim de lucre, fundada el 1989, que agrupa el 70% d'entitats i empreses dedicades a prestar recursos assistencials a tot Catalunya, com residències assistides, centres de dia, centres sociosanitaris, hospitals de dia, habitatges tutelats, tuteles, ajuda a domicili, tecnologies de suport i cura o teleassistència. Compta amb més de 400 socis que representen més de 1.000 serveis i que donen feina a 41.000 persones de manera directa i més de 10.000 de manera indirecta. Els serveis de teleassistència i ajuda a domicili associats a ACRA atenen unes 170.000 persones. Aquest any, ACRA ha desenvolupat un portafoli estratègic que analitza la situació actual de l'organització i del sector de l'adult gran a Catalunya, a més de fixar els eixos estratègics pel període 2018-2020 i això els ha valgut el Reconeixement Cecot 2018.

Recullen el guardó: Cinta Pascual, presidenta i Montse Llopis, directora general d'ACRA.

RECONEIXEMENT CECOT 2018 A LA PERSONALITAT QUE S'HA DESTACAT PER LA SEVA TRAJECTÒRIA PROFESSIONAL I LA SEVA APORTACIÓ PERSONAL AL MÓN ECONÒMIC I EMPRESARIAL

SR. MIQUEL MARTÍ I ESCURSELL, president del Grup Moventia

Miquel Martí Escursell és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i màster en direcció i administració d'empreses per l'IESE.

És l'actual president de Moventia, i forma part de la tercera generació que lidera l'empresa familiar fundada l'any 1923 pel seu avi, Miquel Martí Adell. Comença la seva etapa professional l'any 1978 compatibilitzant la seva formació acadèmica amb la seva experiència professional accedint a tots els llocs de treball fins aconseguir la màxima responsabilitat del grup. Sota la seva direcció, Moventia ha viscut un moment de creixement i expansió mitjançant l'adquisició d'altres empreses.

Avui Moventia compta amb més de 4.000 professionals, compromesos amb la mobilitat i sempre fidels als seus valors que faran possible assolir nous objectius empresarials.

El Grup Moventia està format per dues activitats de negoci, una dedicada al sector de la mobilitat pública i compartida (autobusos i autocars, tramvies i lloguer de bicicleta pública) coneguda amb el nom de Moventis i l'altra, Movento, que s'ocupa de la distribució i reparació de vehicles i motocicletes de 17 marques oficials.

El Sr. Martí és, entre molts altres, conseller de Fira de Barcelona i vocal conseller de Faconauto; president de la Comissió d'Infraestructures i Transport del Consell de Cambres de Comerç de Barcelona; membre del comitè executiu de Turisme de Barcelona, membre del Consell de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya i de també de l'AMB; president de la societat Gestió i Promoció Aeroportuària, S.A.