Actualitat

Estem proposant als ajuntaments catalans implementar 5 mesures per ajudar el teixit empresarial local

Mitjançant els canals digitals, estem fent arribar als ajuntaments dels municipis catalans una petició amb l’objectiu de donar suport a les empreses ubicades als seus territoris.

A l’espera de les concrecions relatives al Reial Decret-llei 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per fer front a l'impacte econòmic i social del COVID-19 aprovat ahir en Consell de Ministres, des de la Cecot estem demanant també la complicitat de l’administració local per tal d’ajudar el teixit empresarial ubicat al territori, bàsicament autònoms, micro i pimes.

Sent coneixedors d’iniciatives municipals en aquesta línia que ja s’estan articulant des de consistoris com l’Ajuntament de Terrassa, l’Ajuntament de Rubí, de Sant Cugat, l’Ajuntament de Barcelona, i molts altres, hem demanat concretament les propostes següents:

1. Ajornar els pagaments de tots els impostos fins que hagi passat la situació de pandèmia i es doni temps a normalitzar l'activitat.

2. Reduir les taxes de residus i de terrasses, amb bonificacions per a totes les activitats que acreditin que han paralitzat la seva activitat en els centres de treball (inclou a totes les empreses que han pres mesures alternatives de teletreball i que, per tant, no generen residus en els centres de treball).

3. Subvencionar l’IAE de les empreses que acreditin que han hagut de paralitzar la seva activitat.

4. Subvencionar l’IBI de les empreses que acreditin que han hagut de paralitzar la seva activitat.

5. Subvencionar l’IBI dels propietaris de finques arrendades que acreditin que han fet una moratòria en el cobrament de les rendes.

SERVEIS DESTACATS: