Actualitat

Trobada d'alumnat de Fusteria i d'Hostaleria amb representants de la Cecot

Pere Solanellas, president del Gremi de la Fusta, i Pere Ejarque, responsable d’intermediació i orientació laboral de la Cecot, han acollit aquesta setmana dos grups d’estudiants dels Programes de Transició al Treball (PTT), corresponents a les especialitats de Fusteria i Instal·lació de Mobles, d’una banda, i de Cuina i Serveis de Restauració, d’una altra que es desenvolupen al centre d’educació especial i formació laboral l’Heura a Terrassa.

Els Programes de Transició al Treball (PTT) són uns Programes de Formació i Inserció (PFI) que ofereixen orientació i formació al col·lectiu de joves entre 16 i 21 anys que no han obtingut la titulació de l'ensenyament obligatori (GESO – Graduat en Educació Secundària Obligatòria) i que volen treballar o cursar un cicle formatiu de grau mitjà. Es tracta d'afavorir la seva incorporació al món del treball, o bé, si s'escau, la seva continuïtat en el sistema educatiu.

Durant la trobada, els alumnes han expressat les seves inquietuds sobre l’accés al mercat laboral, les seves possibilitats formatives, així com també sobre la realitat empresarial de la ciutat i els serveis que ofereix una associació empresarial com la Cecot.

Solanellas i Ejarque han destacat la rellevància de la formació, de les actituds vers la feina i les possibilitats que tant el Gremi de la Fusta com la Cecot posen a disposició de les persones que, com l’alumnat que avui ha visitat l’associació empresarial, són a l’inici de la seva trajectòria professional.

La sessió d’aquest matí s’emmarca en el compromís de la Cecot amb la formació i el desenvolupament de les persones i la seva inserció professional.

Trobada d'alumnat de Fusteria i d'Hostaleria amb representants de la Cecot