Actualidad

La Cecot presentarà un nou pla estratègic durant el primer trimestre del 2022

Oriol Alba ha confirmat que durant primer trimestre de 2022 la Cecot presentarà un nou pla d’acció per als propers anys que emfatitzarà la personalització en l’acompanyament empresarial i la consolidació d’una xarxa de col·laboracions territorials, sectorials i professionals orientada a consolidar la mitjana empresa i a potenciar els sectors industrials.
  • L’entitat ha dut a terme la seva darrera junta directiva de l’any recollint la demanda dels representants sectorials per fer que el 2022 esdevingui un any d’execució de propostes i reivindicacions històriques en els diferents àmbits administratius.
  • Abad: “a la darrera assemblea vam comprometre’ns a que el segon semestre el nou secretari general i el comitè executiu ens centraríem en elaborar un nou Pla estratègic que començarem a implementar el 2022 i avui estem en disposició de confirmar que ho farem efectiu”.

 

La Cecot ha celebrat aquest migdia la reunió ordinària de la seva Junta Directiva, la darrera d’aquest any 2021 i que conclou amb la demanda, per part dels representants sectorials, que el 2022 sigui l’any de passar a l’acció, de concretar i d’executar aquelles peticions i demandes històriques a diferents nivells de l’administració. “Estem cansats que els despatxos de les administracions tinguin calaixos plens d’estudis, informes i documents d’anàlisi de projectes i propostes que podrien tenir un impacte positiu sobre l’activitat empresarial, l’ocupació i la ciutadania. Però cal execució. Allò de la paràlisi per l’anàlisi comença a ser preocupant i més després de viure una situació de Covid-19 que requeria d’agilitat, efectivitat i rapidesa en la reactivació”, ha comentat Antoni Abad, president de la Cecot durant la seva intervenció.

Una proposta compartida amb altres organitzacions empresarials territorials que coincideixen en la necessitat d’actuar conjuntament i de manera col·laborativa per tal d’aconseguir reactivar i impulsar activitat econòmica als territoris. En aquest sentit, Oriol Alba ha fet referència a la jornada de treball entre ACEB, Cecot, Centre Metal·lúrgic, CIESC, FEGP, FOEG, Patronal Metal·lúrgica de la Catalunya Central, la UEA i la UEI on es va consensuar un document de propostes i conclusions al voltant de tres aspectes clau per al teixit empresarial: la cooperació publicoprivada, un nou model tributari i l’ocupació i els perfils professionals. “Ha estat gràcies a totes les aportacions, reflexions i propostes que els representants de gremis i associacions heu reportat en les darreres reunions de junta directiva, que hem pogut compartir-les amb altres organitzacions empresarials, que hem vist que moltes de les propostes i reflexions eren comuns amb les d’altres territoris i que calia consensuar un Pla d’acció per donar resposta als reptes i oportunitats de les pimes en un context de reactivació. I així ho vam fer, ens vam comprometre a no frenar-nos en l’anàlisi, passar a l’acció de manera conjunta i potenciar les aliances per fer front als reptes globals”. Un exemple és el fet que abans de finalitzar l’any, la Cecot acollirà la reunió plenària del Grup Impulsor Indústria i Innovació en el marc del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental. També n’és un exemple del treball en xarxa desenvolupat des de l’associació FEMvallès, que actualment presideix Cecot, i que darrerament ha presentat un seguit d'actuacions per millorar la mobilitat per carretera amb petites inversions. “Estem proposant un Pla de mobilitat al Vallès, de manera col·lectiva, que amb pocs recursos permet desenvolupar accions de gran impacte per al territori. Per posar un exemple, a la línia ferroviària que passa per Granollers-Hospital General, estem demanant una actuació tan simple i econòmicament viable com és construir uns baixadors que permetin connectar FGC amb Rodalies de Renfe. Uns baixadors, low cost, tan austers com els que tenen a Regne Unit però alhora tan summament funcionals i útils a la mobilitat de persones al territori”.  

 

Un 2021 marcat pel relleu al capdavant de la secretaria general

El mes de gener Oriol Alba va assumir la direcció de la Cecot substituint a l’anterior secretari general, David Garrofé, després de 34 anys al càrrec. “El repte en el traspàs de la direcció d’una organització tan polièdrica i complexa com ho és la Cecot, sumat a l’exigència i la pressió ocasionada per la irrupció de la Covid-19 és tal que es requereix d’un acompanyament i d’un suport intensiu en el marc de les relacions institucionals”, explica Alba qui ha continuat dient que “la tasca de recolzament per part del president Abad durant aquests onze mesos ha estat clau perquè pogués entendre el mapa relacional i per poder presentar-me personal i formalment a les entitats i organismes amb qui la Cecot o els diferents col·lectius que la conformen hi tenen relació”. Malgrat aquest dia a dia de tipus institucional, el secretari general ha exposat de manera resumida els canvis implementats a nivell intern dins l’organització dirigits a potenciar i reforçar el paper dels gremis i associacions sectorials. En aquest punt, Alba ha informat de l’impuls dels serveis ja existents com ara la tasca desenvolupada per l’Oficina per la Transició Energètica a les empreses, així com de la posada en marxa de nous serveis com el HelpEmpresa, l’Oficina d’Informació dels Next Generation o el Recreixement.

 

Presentació d’un nou Pla Estratègic per al 2022

Alba també ha traslladat als membres de Junta que una part de les actuacions que ha desenvolupat en els primers mesos de l’any ha estat orientada a l’escolta activa per tal d’elaborar un pla de treball, demanat pel Comitè Executiu a principis d’any, que no suposi posar “pedaços” a l’activitat actual sinó que redefineixi una nova estratègia per 2022 ja plantejada de base per cobrir les necessitats actuals i les noves necessitats generades per la irrupció de la Covid-19 a les empreses associades. 

Tal i com es va comprometre a la darrera assemblea ordinària,  durant el segon semestre el nou secretari general s’ha centrat en l’elaboració d’un nou Pla estratègic per implementar-lo en el període 2022-2024 que presentarà durant el primer trimestre del proper any. 

En el marc de la reunió, la Junta Directiva ha aprovat la convocatòria d’una assembla extraordinària electoral per a principis del 2022 i la constitució de la corresponent junta electoral. També s’ha comunicat el relleu al capdavant el Gremi de tallers de reparació de vehicles aquesta setmana, Manel Restoy substitueix en el càrrec de president a Pasqual Moya qui ha desenvolupat aquesta funció durant els darrers 21 anys i qui s’ha mostrat agraït del tracte i el suport rebut en tot moment. També s’ha anunciat que hi haurà relleu a la presidència del Cercle Cecot de Joves Empresaris a partir del mes de gener.  

Abad ha conclòs agraint la implicació i motivació de totes les persones que formen la Junta i ha posat en valor “el repte que ens suposa haver impulsat el relleu generacional dins els òrgans de direcció d’aquesta casa i que, ara per ara, cap entitat de representació empresarial està fent. Crec sincerament que l’Oriol està assumint amb celeritat tota la gestió i els contactes, i prenent amb responsabilitat el funcionament i les relacions exteriors de l’entitat en el poquíssim temps que ha tingut per desenvolupar-se en un lloc com aquest”. 

Junta Directiva La Cecot presentarà un nou pla estratègic durant el primer trimestre del 2022