Notes de Premsa

Àngel Buxó pren el relleu a Xavier Cots al capdavant del Club Cecot de Recursos Humans

Buxó assumeix la presidència del Club amb el repte de plantejar la refundació d’un nou marc jurídic de relacions laborals que permeti equiparar-les a l’entorn laboral actual, amb una regulació efectiva del teletreball, de la flexibilitat horària, del treball en col·laboració, o bé la prestació de serveis per projectes.
  • Els recursos humans és un dels àmbits amb més valor segons les empreses associades a la Cecot i que ha pres un paper prioritari i crucial des de l’entrada de l’estat d’alarma per COVID-19. Les dinàmiques han estat frenètiques, tant per la prevenció i seguretat de les plantilles com per la necessitat d’organitzar els equips de treball en un context d’incertesa.

La Junta Directiva del Club Cecot de Recursos Humans ha nomenat a Àngel Buxó nou president en substitució de Xavier Cots, director corporatiu de RH de Cirsa, qui deixa la presidència per motius professionals després de més de dos anys al capdavant del Club.

Buxó ha entomat el repte en un moment complex per als responsables de la gestió de persones. L'impacte de la situació d'excepcionalitat generada per la COVID-19 en l'àmbit laboral ha implicat la implementació del teletreball, l’adaptació de jornades, l'execució d’EROS i ERTOS, la suspensió de contractes o de cotitzacions a la Seguretat Social, tot un seguit de mesures que han permès assegurar una transició i adaptació dels empleats al nou context de treball.

De fet des del Club s’ha facilitat a les empreses eines i coneixement a través de diferents webinars per poder gestionar aquest canvi i adaptar-se amb millors garanties. Des de que s’ha decretat l’estat de l’alarma s’han realitzat una vintena d’aquestes trobades digitals que han mobilitzat a prop de 3.600 participants i han abordat la gestió i tramitació dels ERTOS i les seves incidències, com gestionar els col·laboradors que es troben en situació d’ERTO, la gestió d’equips descentralitzats, mesures de prevenció i higiene o teletreball, entre d’altres qüestions.

En aquesta nova etapa del Club no només es vol posar la mirada al curt termini, també es vol plantejar la refundació d’un nou marc jurídic de relacions laborals que permeti equiparar-les a l’entorn laboral actual, amb una regulació efectiva del teletreball, de la flexibilitat horària, del treball en col·laboració, o bé la prestació de serveis per projectes; en definitiva, entomar les reformes estructurals necessàries per homologar el mercat de treball als temps actuals. 

Perfil d’Àngel Buxó 

És Graduat Social, Diplomat en Direcció d’Empreses per la UPC i Tècnic Superior en PRL. És assessor de recursos humans de la Cecot, Conciliador-Mediador del Tribunal Laboral de Catalunya i secretari de l’Organització d’Autònoms de Catalunya – AUTCAT. Compta amb una dilatada experiència al capdavant de la direcció de Recursos Humans a diferents empreses públiques i privades, d’àmbit nacional i multinacionals.