Cecot Home

La inequitat i l'economia dels ciutadans i de les empreses

Informació

 

Els economistes Joan B. Casas i Albert Carreras, membres del col·lectiu Economistes pel Benestar, ens convidaran a la reflexió i l'anàlisi en relació a la creixent preocupació entre ciutadans i empreses sobre l'empitjorament dels serveis públics, malgrat l'esforç dels professionals. Hi ha moltes raons per sentir-se insatisfets i preocupats per les mancances que, cada vegada de manera més evident, presenten. En l'etapa post COVID es corre el risc que encara s'agreugi més.

Mitjançant una comparativa entre la composició dels pressupostos de comunitats autònomes diferents com ara Catalunya, el País Basc o Madrid, els ponents concretaran alguns dels elements que configuren una situació d'inequitat sobre l'economia dels ciutadans i de les empreses del país. 

El col·lectiu Economistes pel Benestar elabora documents que aprofundeixen en les mancances dels serveis públics més sensibles als ciutadans i el teixit productiu com són ensenyament, sanitat, serveis socials, habitatge, rodalies i pensions i, d’altra banda, valora quins són els recursos econòmics necessaris per millorar-los. També realitza tasca divulgativa amb l’objectiu d’acabar amb la inequitat actual en l’aplicació de recursos públics i el seu negatiu impacte a Catalunya.