Actualitat

La Cecot comparteix alguna de les reivindicacions però no avala la vaga general com un instrument efectiu per assolir-les

La patronal catalana entén l’objectiu d’assolir el màxim de repercussió pública sobre les reivindicacions sindicals i d’altres col·lectius socials però no creu que alterar o tornar a aturar l’activitat econòmica solventi la situació, ni beneficiï l’economia.
  • La Cecot lamenta l’ús abusiu de l’exercici del dret de vaga en comptes d’intensificar l’activitat de les taules de diàleg social i treballar per definir propostes majoritàriament consensuades.

Davant la convocatòria de vaga general el pròxim 21 de febrer, convocada per la Intersindical-CSC i a la que hi donen suport altres sindicats o plataformes ciutadanes i, sense entrar a valorar les reivindicacions que la motiven, des de la Cecot es creu que aspectes com l’actual marc laboral, la cronificació de l’atur femení o el baix resultat de les polítiques d’igualtat de gènere impulsades fins el moment, suposen una rèmora i un desaprofitament de talent que no ens podem permetre com a societat.  La Cecot comparteix i assumeix amb els sindicats aquest rebuig, que entén que ha de ser un rebuig de tota la societat, a la desigualtat i discriminació que pateixen les dones i el rebuig a la violència masclista.

La Cecot també entén que ens cal un nou marc laboral, adaptat a la realitat dels nous models econòmics que s’estan desenvolupant en els darrers anys fruit de la internacionalització, la robotització o la transformació digital; així com entén que cal donar solució efectiva a temes com les cotitzacions i les pensions i millorar el sistema de rendes garantides i prestacions.

Tanmateix, la patronal catalana no creu que una vaga general sigui un instrument òptim i efectiu per aportar solucions reals, i després del 21 de febrer caldrà continuar treballant conjuntament amb tots els altres agents socials per aportar propostes fruit del diàleg social.

D’altra banda, la Cecot entén que, tot i la situació política complexa que estem vivint en els darrers anys i més enllà dels criteris personals de cada empresari i empresària, com a organització empresarial considera que convocar una vaga general tampoc és la resposta adequada per canalitzar el malestar d’una part important de la societat catalana. I des de l’entitat es creu que no és convenient traslladar la conflictivitat política al si de les empreses i generar un impacte econòmic que perjudica l’empresariat i les plantilles catalanes.

Com a patronal, la Cecot considera que té el deure i l’obligació de donar suport a les empreses i autònoms/es que representa i, per tant, igual que per les vagues generals convocades amb anterioritat, s’ha preparat un dispositiu informatiu a empreses i a mitjans de comunicació. L’entitat mantindrà un servei d’atenció a l’associat i d’informació per tal de conèixer l’abast de la convocatòria i les incidències que les empreses puguin trobar-se en el desenvolupament de la seva activitat.  

PODEU FER LES VOSTRES CONSULTES A: