La Fundació Cecot Innovació participa en un projecte europeu per desenvolupar un sistema innovador de gestió de pimes
La Fundació Cecot Innovació participa, amb socis de set països europeus, en un projecte finançat pel programa Erasmus +, Acció Clau 2 “Cooperació per la innovació i l’intercanvi de bones pràctiques” Acció “Partenariat estratègic”, que ha començat aquest mes de novembre i finalitzarà a l’octubre de 2020 sota el nom Innovation and Creativity Mentality Advancement in SMEs (INCREMENTA).
El projecte INCREMENTA pretén desenvolupar una sèrie de materials formatius adreçats a desenvolupar un Sistema de Gestió Innovador per a les pimes basat en la normativa europea CENT/TS 16555 (parts 5-gestió col·laborativa i part 6- gestió creativa) que permeti impulsar una gestió innovadora, col·laborativa i creativa de les petites i mitjanes empreses a través de jocs i eines de gamificació.
Durant els dos anys que durarà el projecte es pretén elaborar una sèrie d’eines i recursos innovadors per a les pimes que les ajudin en la seva gestió diària. Eines com una guia de gestió innovadora, un programa formatiu o una plataforma online que inclourà un joc de taula col·laboratiu i petits jocs de gestió innovadora.
El projecte està liderat per la Universitat de Galway (Irlanda) i, a més de la FCI, hi participen diferents institucions d’arreu d’Europa: dues institucions gregues; una associació empresarial (The Association of SA and LTD companies) i una consultora en temes de formació (IDEC); una empresa especialitzada en temes de formació professional i gamificació d’Hongria (TREBAG), una ONG Búlgara (KISMC), la Universitat de Praga (República Txeca) i la Cambra de Comerç i Indústria de Lodz (Polònia).
Els passats 15 i 16 de novembre es va organitzar la reunió d’inici del projecte en la Universitat de Praga, on es va aprofundir en les característiques del projecte i es van definir els següents passos i activitats a realitzar. La Fundació Cecot Innovació obre la porta a totes aquelles petites i mitjanes empreses que ho desitgin puguin participar en el projecte de forma activa.