Actualidad

Joves Empresaris catalans i portuguesos posen en comú experiències per fer front a nous paradigmes

Una delegació del Cercle Cecot de Joves Empresaris viatja a Lisboa per reunir-se amb representants de l’ANJE i conèixer el treball del Hub Criativo do Beato que recolza més de 300 projectes d’emprenedoria a la capital portuguesa.

El 15 de març una delegació de divuit persones del Cercle Cecot de Joves Empresaris, encapçalada pel seu president Paco Hoya, va reunir-se a Lisboa amb l’Associació Portuguesa de Joves Empresaris representada pel seu director, Alberto Teixeira.

La reunió es va emmarcar en una jornada d’intercanvi d’experiències en la gestió empresarial, en el desenvolupament empresarial davant dels nous reptes geopolítics i econòmics, així com per la possibilitat d’establir sinèrgies de treball en les accions que una i altra associació impulsen en els seus àmbits d’actuació.

La portuguesa ANJE, creada el 1986, té com a objectiu reunir als Joves Empresaris Portuguesos amb la finalitat de satisfer els seus interessos comuns i desenvolupar les seves activitats professionals principalment en els aspectes de la formació i informació. Amb l’objectiu de defensar els interessos dels seus associats i fomentar l’emprenedoria jove, ANJE ha intentat inculcar en l’empresariat portuguès, nous paradigmes de desenvolupament i l’intercanvi d’experiències.

Els representants del Cercle i de l’ANJE van tenir l’oportunitat de visitar el Hub Criativo do Beato de la mà del seu project manager, José Mota Leal.

A explicacions de Mota, el Hub neix en un antic complex de manteniment militar ubicat a la zona oriental de la ribera de la ciutat. Està composat per 20 edificis, distribuïts al voltant de 35 mil metres quadrats, de reconegut valor industrial i arquitectònic, que s’ha reconvertit per acollir entitats nacionals i internacionals en les àrees de tecnologia, innovació i indústries creatives que pretén situar Lisboa com a ciutat oberta, dedicada al perfil emprenedor i de referència mundial. Aquest Hub recolza més de 300 projectes d’emprenedoria.  

El president del Cercle de Joves ha qualificat l’experiència com a positiva per a la delegació catalana perquè “hem pogut conèixer de primera mà com un país afectat per la gran crisi econòmica des d’abans del 2008, ha estat capaç de créixer durant prop més de quatre anys seguits, tot rebaixant el dèficit fiscal alhora que ha incrementat tant els salaris, com les pensions de persones treballadores i jubilades”.