Augmenta la demanda de formació en dissabte

La posada en marxa d’oferta formativa en cap de setmana va superar les expectatives de Cecot Formació l’any 2015 i des de llavors la demanda de cursos en dissabte ha anat creixent, l’any 2018 van ser 450 persones.
  • La flexibilitat horària permet adaptar la formació a les necessitats i responsabilitats de les diferents persones.
  •  De les 180 accions que Cecot Formació ja té previst impulsar, una cinquantena es desenvoluparan en cap de setmana.

 

Quatre-centes cinquanta persones s’han format en dissabte durant l’any 2018 a les instal·lacions de Cecot Formació. En total s’han realitzat trenta cursos els dissabtes al matí en les àrees de recursos humans, idiomes, economico-financera i fiscal, màrqueting, i especialment, en tecnologies informàtiques i habilitats interpersonals.

Per a la directora de Cecot Formació, Eulàlia Martínez, “tots els centres que programem formació contínua per a persones que treballen hem de fer front a reptes de diversa índole. Per una banda, ens hem d’avançar a les seves necessitats formatives i, per una altra, hem d’oferir una formació amb flexibilitat horària que es pugui adaptar a les necessitats i responsabilitats de les diferents persones”.

Martínez també recalca que “la programació de formació en dissabte dóna resposta a una demanda que els alumnes ens feien a les enquestes que els passem en finalitzar un curs i, en destaca l’elevat índex d’assistència en comparació amb la formació que fem entre setmana”.

Entre les valoracions que ha rebut Cecot Formació per part dels alumnes que han iniciat o iniciaran una formació en cap de setmana aquest any, destaquem l’opinió de:

L'Esther Zanuy ha iniciat un curs de Business English de 90 hores, i “tot i que suposa un esforç pel fet de ser cap de setmana, fer 5 hores seguides en una mateixa sessió és molt efectiu que fer diferents dies entre setmana, i a més et permet compaginar millor la setmana laboral”.

Qui començarà un curs d’Anglès A.2.B de 60 hores en breu és la Carme López, i comenta que  “m’agrada realitzar formació en aquesta franja horària perquè entre setmana no tinc temps i aquest horari em permet ampliar coneixement de manera més relaxada”.

Per la seva part la Cristina Gonzàlez iniciarà en breu un curs de Mindfulness i explica que “jo treballo a Barcelona, però visc a Terrassa, per tant, durant la setmana no m’és possible poder-me formar, el fet de poder fer cursos els dissabtes al matí em permet seguir formant-me de manera continuada”.

Programar formació en dissabte és un fet que cada vegada té més demanda per part dels alumnes que fan palès de manera constant el seu interès, i expliquen que, els permet organitzar-se millor la setmana laboral.

 

Informació corporativa

La Fundació Cecot Formació, és una entitat col·laboradora del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, amb prop de 7.500 alumnes formats i 760 accions formatives realitzades durant l’any, donant resposta a prop de 40 sectors d’activitat. Es dissenyen i desenvolupen accions de formació per empreses i treballadors en actiu i en atur.