Actualitat

21D | L’inici de la jornada es desenvolupa amb normalitat i sense incidències entre les empreses associades a la Cecot

Hores prèvies a la vaga general de dues hores convocada pel Sindicat Intersindical-CSC, el pols entre les empreses associades a la Cecot és d’un desenvolupament de jornada amb normalitat i sense incidències.
  • Les empreses han reorganitzat aquesta setmana la planificació de tasques amb previsió a les dificultats de mobilitat derivades de la convocatòria de vaga general d’avui i la vaga a rodalies Renfe convocada per la CNT.
  •  El sector més amatent a les mobilitzacions convocades a Barcelona és el del comerç que pot veure reduïda la seva activitat comercial en plena campanya de Nadal durant les hores de concentracions al carrer.

 

A dues hores de fer-se efectiva la vaga general de dues hores, de 12.30 a 14.30 hores, convocada pel Sindicat Intersindical-CSC la Cecot ha realitzar un sondeig telefònic a una mostra d’empreses associades per prendre el pols de la jornada i conèixer la possible incidència en l’activitat empresarial.

Com ja es preveia ahir, la jornada s’està desenvolupant amb total normalitat i sense incidència en els centres de treball, fins i tot, a hores d’ara, en el sector comerç. Les principals dificultats de mobilitat es donen a Barcelona tot i que el volum de desplaçaments per avui ha baixat en un cinquanta per cent. La Cecot ho relaciona a la replanificació de les feines amb anterioritat, la reorganització del treball entre empreses i treballadors/es i el disseny de rutes per evitar l’accés a Barcelona avui.    

Tot i la vaga general convocada per les 12.30 h, les empreses de la Cecot preveuen una incidència mínima en la seva activitat.

Posicionament emès dijous 20/12/2018