Actualitat

Hem demanat al vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, que permeti l’apertura dels centres vinculats a l’estètica

Des de la Cecot hem proposat al vicepresident de la Generalitat que, en la mesura que li sigui possible, doni suport a la iniciativa de reduir el tipus impositiu de l'IVA del sector de la perruqueria.

Des de la Patronal Cecot ens hem dirigit al vicepresident del Govern i president en funcions de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès per traslladar-li la nostra preocupació davant el tancament dels centres d’estètica pel fet que impliquen un contacte físic amb el client.

Considerem que aquests negocis vinculats amb temes d’estètica, a l’igual que les perruqueries, o els dentistes, també haurien de quedar exclosos d’aquesta mesura, ja que estan seguint escrupolosament les normes de protecció i higiene per prevenir el contagi de la COVID-19 i han fet una forta inversió per garantir la seguretat, tant dels seus treballadors com dels clients.

A l'entitat som conscients de l’excepcionalitat del moment i que cal garantir la salut de la ciutadania, però també considerem que no s’han mesurat les conseqüències econòmiques i socials de les noves restriccions, ja que portarà a milers de negocis, gestionats en bona part per treballadors autònoms, a patir encara més les dificultats econòmiques. Són massa mesos amb mesures insuficients, que en molts casos no acaben d’arribar, fent front a les despeses i amb fortes reduccions dels ingressos.

Cal afegir-hi que, des del 2012 el sector està suportant un IVA del 21% en un àmbit que caldria conceptuar com a bé de primera necessitat. Tot i que el Govern d’Espanya es va comprometre al 2018 a revisar aquest tipus impositiu, vuit anys després, no s’ha rectificat i aquest increment està suposant el tancament de nombrosos establiments. En aquests moments seria molt oportú que des del Ministeri d’Hisenda es prenguessin les mesures necessàries per restituir aquesta situació.

Per tot això, l'entitat ha demanat al vicepresident Aragonès que permetin l’apertura d’aquests centres vinculats a l’estètica i que en la mesura que els sigui possible, des del Govern de la Generalitat donin suport a la iniciativa de reduir el tipus impositiu de l’IVA del sector.