Actualidad

Abad demana a Bargalló una participació més activa d’empreses i de treballadors en la nova Llei de formació i qualificació de Catalunya

La nova Llei de FPQ recull part de les propostes de la Cecot per assolir una integració real i útil entre la formació empresarial i el món de l’empresa. El següent pas és treballar de manera consensuada entre administració i agents econòmics per definir la governança.
  • La Cecot continua la ronda de trobades amb els representants del nou Govern de la Generalitat que tenen responsabilitats o  incideixen directament sobre àmbits empresarials o econòmics.
  • Abad ha traslladat al conseller d’Ensenyament la necessitat de potenciar la formació al llarg de la vida d’una persona com una eina imprescindible de motor econòmic, que ha de garantir l’ocupabilitat de les persones i la competitivitat de les empreses.
  • Abad: ”organitzacions empresarials i sindicals coincidim en la necessitat de prestigiar la Formació Professional i apropar-la a la d’altres països europeus”.

 

El president i el secretari general de la Cecot, Antoni Abad i David Garrofé, s’han reunit aquest matí amb el conseller d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló, donant continuïtat a la ronda de trobades amb el nou Govern iniciada ahir amb el vicepresident, Pere Aragonés, i que continuarà dilluns amb el president de la Generalitat, Quin Torra.

La reunió d’avui amb Bargalló ha tingut com objectiu l’intercanvi d’impressions sobre diferents aspectes relatius al món de l’empresa, la formació, l’ensenyament i la gestió del talent, així com analitzar la repercussió i l’impacte d’aquests aspectes sobre el desenvolupament del teixit econòmic i empresarial del nostre país.

Dels temes tractats, la necessitat de definir la governança del nou sistema de Formació Professional i Qualificació en els propers mesos és sobre el que més se n’ha parlat durant la trobada. El president de la Cecot ha traslladat al conseller d’Ensenyament la importància d’establir una col·laboració entre els departaments de Treball i d’Ensenyament de la Generalitat, la Presidència i els representant dels agents econòmics per tal de definir un model de governança futura dins el marc de la Llei de Formació i Qualificació de Catalunya.

“La Llei de Formació i qualificació professional de Catalunya és una llei de país i tenim l’oportunitat de construir un sistema integrat que millori la qualificació de les persones i la competitivitat de les empreses i que ens acosti als marcs de la Unió Europea”, ha afirmat Abad, “per això és important una participació activa d’empreses i treballadors  per aconseguir prestigiar la formació professional”.

Com en anteriors ocasions amb homòlegs del conseller, Abad ha reiterat la col·laboració i la implicació de la Cecot en qualsevol proposta o mesura que els departaments del nou Govern de la Generalitat vulguin desenvolupar i tinguin incidència en l’activitat empresarial.