Actualidad

Cecot Formació i l’Atlètic Terrassa Hockey Club utilitzaran l’esport com a eina de valor en la formació empresarial

David Garrofé i Oriol Cortada han formalitzat l’acord entre Cecot Formació i l’Atlètic Terrassa Hockey Club mitjançant la signatura d’un conveni de col·laboració aquesta setmana a la seu del Club esportiu.
  • Pep Marí i Marc Sallés s’encarregaran d’ajudar a persones de l’entorn empresarial i professional tot aplicant els principis psicològics que permeten als esportistes rendir al màxim de les seves possibilitats. 

El secretari general de la Cecot, David Garrofé, i el director general de l’Atlètic Terrassa Hockey Club, Oriol Cortada, han signat un acord de col·laboració amb l’objectiu de fer arribar la formació al món empresarial d’una manera vivencial i utilitzant l’esport com a eina de valor. Fruit d’aquest acord s’ha dissenyat un programa formatiu que es durà a terme íntegrament a les instal·lacions de l’Atlètic Hockey Club i en el qual hi participaran com a docents l’expert en psicologia de l’esport, Pep Marí i el jugador d’hockey herba, Marc Sallès, i co-fundador de l’empresa Igotoo, SL, presents en l’acte de signatura juntament amb la Directora de Cecot Formació & Desenvolupament, Eulàlia Martínez.

“Està demostrat que els equips de professionals poden fer molt bé les seves tasques, que poden competir, donar al màxim de les seves possibilitats, però si no hi ha cohesió dins del grup, una bona comunicació, un bon ambient, en definitiva, si l’equip no està unit no es pot rendir, i molt menys al màxim nivell”, comenta Martínez, i afegeix “aquest és l’esperit de l’acord que signem avui. Esport i empresa conviden a aprendre l’un de l’altre, els dos basats en els mateixos principis competitius per construir estratègies guanyadores i veritables equips capaços de generar sinergies entre ells”.

Aquest programa està centrat essencialment a treballar els valors com el treball en equip, el sacrifici, la confiança en un mateix, des d’una vesant totalment dinàmica i pràctica. Els esportistes d’elit estan acostumats a treballar sota pressió, a adaptar-se als canvis i aprendre dia a dia noves tècniques per a millorar el rendiment personal i el de l’equip.

L’experiència contrastada tant d’en Marí com de Sallés, traslladada al món empresarial, dóna com a resultat aquest projecte, on es treballen els continguts a través d’una metodologia que incorpora 3 parts diferenciades:

- Una primera part teòrica, on intervenen els 2 experts i es presenta el marc conceptual dels continguts. Es combina teoria amb exemples i experiències en primera persona, que faciliten la interiorització de la informació per part dels assistents.

- Una segona part, on els assistents participen a un “bateig d’hockey” amb un partit sobre el terreny de joc, on es posen en pràctica, de manera experiencial i lúdica els conceptes i valors treballats anteriorment, potenciant el valor d’equip.

- I finalment, per recollir l’aprenentatge i facilitar la transferència al lloc de treball, els experts realitzaran les conclusions de la jornada amb la intervenció dels participants.

Pep Marí explica que “tot allò que s’escolta s’oblida, tot allò que s’escriu es recorda, només allò que es practica s’aprèn. Es parteix del convenciment que els participants necessiten parlar, sentir-se protagonistes, compartir les seves experiències i experimentar estratègies que se’ls proposa”.

Aquest programa formatiu està pensat per adaptar-se a les necessitat de cada empresa, és la manera més òptima per contribuir a una millora qualitativa d’unes necessitats formatives que, tot i poder tenir una base teòrica comuna, a la pràctica difereixen d’una empresa a una altra.

En aquesta línia, Marc Sallès referma des de la seva pròpia experiència que “l’esport i la competició m’han ajudat molt en el meu món professional, ja que tenen molta similitud. En ambdós casos cal entrenar cada dia per competir i estar preparat pels assolir els reptes del dia a dia. Tant en un partit de hockey, com en el meu dia a dia a l’empresa, a vegades es guanya i a vegades es perd, però cal seguir amb esforç, a ser perseverant, i mantenir l’entusiasme i la motivació per a continuar lluitant. L’esport m’ha regalat aquests valors, que he tingut la sort de poder aplicar en la meva tasca diària.”

 

SOBRE ELS EXPERTS:

Pep Marí, Llicenciat en psicologia per la UAB i Màster en Psicologia de l’Esport per la UAB. Durant 28 anys ha estat membre del departament de Psicologia de l’Esport del CAR de Sant Cugat i dels quals, els darrers 15 exercint com a Cap del Departament. Co-Director del Programa ACB Next Valores, i actualment es dedica plenament a assessorar i formar equips de treball i directius, així com també, equips esportius.

Marc Sallès, jugador de hockey herba de l’Atletic Terrassa Hockey Club. Compta amb més de 130 internacionalitats amb la selecció espanyola, i va participar en els Jocs Olímpics de Londres 2012 i en els de Rio de Janeiro 2016 obtenint un sisè i cinquè lloc, respectivament. És llicenciat en ADE i compta amb estudis d’Enginyeria de Telecomunicacions. Ha estat entrenador de hockey herba i ha compaginat la pràctica d’aquest esport de manera professional amb la seva feina a l’empresa Worldline Global.  És co-fundador de l’empresa Igotoo, S.L.

S’ha programat una formació de 6 hores que es durà a terme a les instal·lacions de l’Atlètic Terrassa Hockey Club, i que està prevista que es realitzi el proper dia 20 de juny.