Actualidad

Cecot Formació tracta en una jornada la gestió de queixes i reclamacions a les empreses

Arran de l’èxit de la primera sessió, Cecot Formació n’ha organitzat una altra que tindrà lloc a Rubí el proper 24 de febrer.

Cecot Formació va organitzar la setmana passada un seminari sobre la gestió de les queixes i reclamacions a les empreses. A l’acte hi van participar una trentena de persones, moltes d’elles tècnics i tècniques i comandaments entremitjos amb gran interès per conèixer pautes que els permeti analitzar les queixes, com fer-ne una devolució i finalment com saber que el client ha quedat satisfet amb el servei que ofereixen. 

El principal objectiu d’aquesta formació ha estat aprendre a gestionar de manera eficaç les reclamacions dels i les clients per convertir-les en oportunitats de millora i poder augmentar la seva satisfacció i fidelització. En definitiva, el seminari pretenia donar eines a les empreses per tal de deixar d’associar les queixes com un aspecte negatiu, sinó com a un regal dels clients més implicats amb l’empresa o el servei que ofereixen.

Per Pep Marí, docent que va impartir el seminari, “costa tres vegades més captar un nou client que fidelitzar-ne un que ja es té, i per fidelitzar-lo, un dels aspectes més decisius consisteix en aconseguir la seva satisfacció amb el servei i desenvolupar el seu orgull de pertinença a la marca”. Per Marí, “cada organització hauria de conèixer i analitzar pautes per gestionar les queixes dels seus clients i canalitzar la informació a través de les vies més apropiades”. En definitiva, l’expert va voler transmetre la idea que amb les queixes no cal buscar culpables, sinó aprofitar aquesta oportunitat per tal de millorar tractes i procediments.

Pep Marí és expert en aplicar la psicologia amb l’objectiu d’estabilitzar el rendiment de les persones sota pressió. Llicenciat en Psicologia i màster en Psicologia de l'Esport per la Universitat Autònoma de Barcelona, la seva trajectòria professional està directament vinculada a l'esport: ha estat Cap del Departament de Psicologia de l'Esport del CAR de Sant Cugat i responsable del Departament de Psicologia de l'Esport del RCD Espanyol de Barcelona. També és divulgador de l'aportació de la psicologia al rendiment de les persones al Mundo Deportivo, a El Periódico de Catalunya, a Catalunya Ràdio, TV3 i Barça TV. Marí és també el psicòleg de la quarta edició del programa de televisió "Operación Triunfo" i autor dels llibres "Aprender de los campeones", "La felicidad no es el objetivo" i “Liderar equipos comprometidos”, publicats per Plataforma Editorial i autor de la novel·la "Nos lo hubiéramos perdido todo", publicada per Deu i Onze Edicions.

Una nova edició del seminari, el 24 de febrer a Rubí

Cecot Formació, arran de l’èxit de participació del passat seminari, n’ha organitzat una segona edició el proper dia 24 de febrer a Rubí, a l’edifici Rubí Forma.

SERVEIS DESTACATS: