Vitrina

En el distribuïdor interior hi ha ubicada una vitrina on s’hi mostra el Llibre d’Or de l’Institut Industrial (actualment de la Cecot) que recull la signatura de diferents personalitats des del 1947 fins a dia d'avui.

La vitrina també conté medalles, trofeus i objectes atorgats a l’Institut Industrial i a la Cecot per diferents organitzacions culturals, industrials i econòmiques. A la part inferior hi ha exposats els primers llibres de constitució de l’Institut Industrial | Gremi Tèxtil, els quals daten de 1873, i altres llibres antics referents a qüestions tèxtils.

 

Llibre d'Or

El Llibre d'Or de la Cecot és un recull històric de cites, dedicatòries i reflexions de persones que, en el desenvolupament de les seves funcions en un càrrec públic han visitat la Cecot. Elaborat a inicis de la dècada de 1940 per l'Institut Industrial | Gremi Tèxtil, recull el nom de personalitats que s'han distingit per la transcendència econòmica, empresarial o social que han exercit al llarg dels darrers anys. 

En l’actualitat, el llibre s’ha convertit en un document històric on es troben dedicatòries com la de Lluís García de la Verga, cap del sector de la llana del Sindicat Nacional Tèxtil, que data del 1947, en ple moment d'efervescència de la indústria tèxtil a Terrassa.

També recull les signatures de diferents ministres durant la dictadura de Francisco Franco, de ministres de l'època de la transició i ministres de la democràcia. Així mateix, es pot llegir les signatures de diferents presidents de la Generalitat de Catalunya com Jordi Pujol i Soley, amb data de 1989, o de l'expresident del Govern d'Espanya, José Ma. Aznar, que data del 1995.

Majoritàriament el llibre està format per signatures de persones d'àmbit autonòmic o estatal, però també trobem personalitats internacionals, com l'alcalde de Tétouan Al-Azhar, Mohamed Larbí Zakari-Amani o l'alcalde de Zenica, de Bòsnia i Hercegovina.

Entre les dedicatòries destaquem la signatura de la Premi Nobel de la Pau, la Dra. Rigoberta Menchú, que va rebre la distinció el 1992.