Notas de Prensa

Autcat veu amb bons ulls la proposta de Valerio de cotització en funció dels ingressos reals sempre que s'integri en el Règim General

Tot i això, Autcat considera que no pot tractar-se com una mesura aïllada; cal una integració del règim dels autònoms al règim general i acabar amb aquest marc dual que permetria equiparar prestacions i reduiria la situació dels col·loquialment coneguts “falsos autònoms”.

L’organització d’Autònoms de Catalunya – Autcat, adscrita a la patronal catalana Cecot, veu amb bons ulls la mesura proposada per la Ministra Valerio que permetria que les cotitzacions dels autònoms es modulin en funció dels seus ingressos, aquest fet contribuiria a la demanda històrica dels autònoms d’equiparar no solament les quotes si no també les prestacions.  

Tot i això, considera que no hauria de quedar en una simple mesura puntual. Per a Rius, president de l’Autcat, “cal una revisió a fons de la situació actual dels autònoms en relació a la Seguretat Social”, ja que no s’han resolt els greuges comparatius amb el règim general que pateixen els autònoms, s’ha generat un marc dual que contribueix al frau, amb la figura dels “falsos autònoms”, i no dona resposta a les noves formes de treball que demanda la situació econòmica actual.

Per a l’Autcat, la solució a tots aquests greuges comparatius seria la d’eliminar el règim d’autònoms, equiparant-lo al règim general, amb els mateixos drets i obligacions. Establint un mecanisme on es pagui pel que es guanya, on es permeti altes i baixes en funció dels dies realment treballats i on l’autònom tingui els mateixos drets que un treballador per compte aliena. Tècnicament és possible. 

Sobre Autcat

El Autcat es va crear al 2004, agrupa el col·lectiu d’autònoms dins de la patronal catalana Cecot. Representa prop de deu mil autònoms i té com a missió la defensa dels interessos de les autònoms. També ofereix serveis d’informació i assessoria específica dirigida a aquest col·lectiu.