La Cecot demana a la Ministra d’Hisenda accelerar el retorn de l’IVA de les empreses exportadores

Països com França o Bèlgica ja han anunciat actuacions en aquest sentit per afavorir la liquiditat del seu teixit empresarial.

La Cecot s’ha dirigit avui per carta a la Ministra d’Hisenda, Maria Jesús Montero, per sol·licitar del seu Ministeri que disposi dels recursos necessaris perquè no es generin endarreriments en la devolució de l’IVA a les empreses exportadores per tal de facilitar una major liquiditat per afrontar la situació actual derivada de l’impacte de la COVID-19.

A la carta, Antoni Abad, president de la Cecot, explicita a la Ministra que França i Bèlgica ja han anunciat actuacions en aquest sentit per afavorir la liquiditat del seu teixit empresarial. A Espanya, com a país de la Unió Europea, moltes de les empreses tenen relacions comercials amb altres països dels estats membres, i a cadascun d’aquests països s’aplica un percentatge d’IVA diferent. Les empreses amb un alt percentatge de vendes intracomunitàries i/o exportacions, com és el cas de moltes empreses catalanes, així com d’altres empreses amb posició creditora respecte a l’IVA, no poden beneficiar-se de les mesures d’ajornament en el pagament.

“Agilitant aquestes devolucions sortirà beneficiat el nostre teixit empresarial, en general, i les empreses i els seu treballadors, en particular, tant perjudicats en aquests moments difícils a causa de la crisi de la pandèmia del COVID-19”, conclou l’escrit d’Abad. 

SERVEIS DESTACATS: