Cecot Formació posa en marxa el programa JOVE, FORMA’T I OCUPA’T del que se’n beneficiaran fins a 60 joves entre 16 i 29 anys

Cecot Formació orientarà i formarà les persones participants en tres especialitats: manteniment industrial, serveis bàsics d’hostaleria i dependent/a de comerç.
  • El programa afavoreix l’entrada o reincorporació de les persones joves aturades al món laboral i també pretén cobrir la necessitat de personal qualificat que tenen les empreses d’aquests sectors del nostre territori a causa de la manca de relleu generacional.
  • El programa és una iniciativa del Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc de la iniciativa d’ocupació juvenil i que compta amb el finançament del Fons Social Europeu.

 

Més de 80 joves s’han interessat en participar en el programa SINGULARS que Cecot Formació ha posat en marxa sota el lema “Jove, forma’t i ocupa’t”  i que té com a objectiu promoure la millora de l’ocupabilitat de les persones participants i que n’incentivi la seva contractació laboral.

El personal tècnic de Cecot Formació va organitzar la setmana passada una activitat grupal de coneixement amb les 30 primeres persones inscrites, per tal d’afavorir el bon clima entre el grup i fomentar la cohesió.

De les 80 persones entre 16 i 29 anys que han demandat poder accedir al programa SINGULARS, Cecot Formació capacitarà, professionalitzarà i formarà un total de 60 joves, en tres especialitats diferents: manteniment industrial, serveis bàsics d’hostaleria i dependent/a de comerç, oferint un espai on realitzar serveis d'orientació, formació i tutorització per tal d'aconseguir la inserció laboral estable o el reingrés al sistema educatiu formal. D’aquesta manera s’afavoreix l’entrada o reincorporació de les persones joves aturades al món laboral i també es pretén cobrir la necessitat de personal qualificat que tenen les empreses d’aquests sectors del nostre territori a causa de la manca de relleu generacional.

Cecot Formació és una entitat en contacte permanent amb el teixit empresarial del sector industrial de Vallès Occidental i coneixent de primera mà algunes de les seves dificultats, com per exemple la de trobar nous perfils laborals, sobretot entre la població jove. En edicions anteriors Cecot Formació ha capacitat, professionalitzat i format nois i noies joves en l’ofici de torner amb soldadura, per exemple. Enguany, els sectors on es focalitzarà el programa son el manteniment industrial, serveis bàsics d’hostaleria i dependent/a de comerç.                    

 

Itinerari i resultats del SINGULARS

El SINGULARIS – Jove, forma’t i ocupa’t està articulat entorn a tres etapes que conformen un itinerari per a cada participant:

1a etapa. Acollida, orientació i disseny del full de ruta de l'itinerari personal de cada participant amb l’objectiu d’establir, a través d'entrevistes individuals, un pla de treball definint si el que es pretén és la inserció laboral o el retorn al sistema educatiu.

2a etapa. Execució de la formació professionalitzadora i desenvolupament de les accions definides al full de ruta. En aquesta segona fase es desenvoluparan accions tant d'orientació i tutorització, com de formació. Respecte les actuacions de formació hi ha de tres tipus:

  • Formació professionalitzadora a mida en les tres especialitats, serveis bàsics d’hostaleria, manteniment industrial i de dependent/a de comerç.
  • Actuacions de desenvolupament personal en col·laboració amb gremis associats a la patronal Cecot, i altres centres que promouen l'activitat econòmica de la persona jove.
  • Actuacions d'enfortiment del paper social de la persona jove, mitjançant visites a empreses i assistint a sessions culturals i socials.

3a etapa. Acompanyament a la inserció. En aquesta darrera etapa, els tècnics i professionals de l’àmbit de borsa de treball i recursos humans de la Cecot acompanyaran i tutoritzaran els i les joves cap a la seva incorporació al món laboral, fent un seguiment continuat.

La directora de Cecot Formació & Desenvolupament, Eulàlia Martínez, explica que “s’anirà treballant el full de ruta pactat amb la persona participant de manera transversal i en paral·lel a la prospecció d’empreses”, i conclou que “la metodologia que seguirem serà d’intervenció directa amb itineraris individualitzats, treball en equip i formació teòric pràctica per garantir el procés”.

Fotografia de la sessió grupal del Singulas