Sala de prensa

Observatori de l’Actualitat Laboral núm. 38 | Any 2021 (2n TRIM)

L’Observatori d’Actualitat Laboral de la Cecot projecta un increment del 24% en el nombre d’ofertes de feina gestionades durant el segon trimestre de 2021

Per a aquest Observatori ens hem fixat un objectiu doble:

D’una banda, oferir les dades corresponents al segon trimestre de 2021 quant als moviments d’ofertes i demandes (CVs) de feina a la Borsa de treball de la Fundació, comparant-les amb les dades d’estudis anteriors.

De l’altra, constatar les característiques principals de les necessitats laborals de les empreses que utilitzen els serveis de la Borsa i dels CVs de les  persones usuàries de la mateixa.

Ítems del contingut principal de l'Observatori núm. 38:

Ofertes

Increment d’un 24% respecte de les ofertes del 1r trimestre del 2021 i d’un 41% respecte del 2n trimestre del 2020.

L’Àrea Industrial, amb un 28% del total, lidera el total d'ofertes de feina seguida per l’Àrea d’Administració (21%). En tercera posició se situa l’Àrea de Producció amb un 17% del total d’ofertes.

Les ocupacions més sol·licitades: Àrea Industrial (Electromecànica, Manteniment industrial, Torneria i Soldadura); Àrea d’Administració (Auxiliar d’Administració –perfil generalista, Personal tècnic d’Administració i Administració de Personal); Àrea de Producció (Personal Operari de producció i Peonatge de producció), entre altres referenciades a l'informe; Àrea Vendes i Màrqueting (Comercial – Vendes; Personal d’Exportació i Personal de Màrqueting).

El 33% de les ofertes eren per contractes indefinits, 17 punts més respecte del segon trimestre de l'any 2020. 

Demandes

Descens d’un 21% en el nombre de CVs respecte del 1r trimestre de 2021 i augment d’un 4% respecte del 2n trimestre de 2020. 

El 58% dels CVs gestionats durant el segon trimestre de 2021 han estat de persones amb estudis terciaris (Cicles Formatius de Grau Superior i estudis universitaris).

El 53% dels CVs gestionats a la Borsa el segon trimestre de 2021 han correspost a homes. El 47% restant, a dones.

El 73% de CVs està en la franja de persones de menys de 45 anys. Un 40% d'aquests, en la franja de 16 a 29. 

SERVEIS RELACIONATS