Actualidad

Demanem al nou Govern més interlocució amb el sector empresarial i resoldre el conflicte territorial amb Catalunya

Des del sector empresarial exigim un paper actiu en les definicions de les noves polítiques econòmiques i empresarials.
  • Des de la Cecot instem a les forces polítiques a arribar a acords per garantir la investidura i un govern estable que garanteixi el camí de l’estabilitat econòmica i el creixement empresarial.
  • Destaquem la importància d’arribar a acords polítics i consensos que obrin la via per resoldre el conflicte territorial amb Catalunya des de la política.

Després dels resultats de les eleccions a les Corts Generals espanyoles celebrades ahir, des de la Cecot insistim a reclamar acords entre les forces polítiques per tal d’assolir estabilitat en el Govern i poder desenvolupar reformes pendents i impulsar noves propostes que trenquin amb l’immobilisme de l’última dècada i permetin avançar l’economia productiva i no financera. L’entitat reclama als partits que arribin a acords i un consens polític per resoldre, des de la política, el conflicte territorial amb Catalunya.

Amb tot, i davant d’uns resultats que no donen la majoria absoluta a cap dels partits, caldrà apostar per la cultura del diàleg per tal d’aprofundir en les reformes econòmiques que necessita España, reforçar la creació d’ocupació o resoldre els conflictes territorials, entre molts altres temes pendents i que són urgents. Al nou Govern i als partits que conformaran l’arc parlamentari, els tornem a demanar coratge polític per tirar endavant reformes, realitzant els acords necessaris i cercant el màxim consens per tal de dur-les a terme amb èxit, conjuntament amb les organitzacions de representació empresarial. Unes reformes que no només es centren en l’àmbit estatal sinó que també té en compte les reformes pendents a nivell europeu, sobre tot ara que Europa s’haurà de redefinir.

Segons Antoni Abad, president de la Cecot, “ara sí que l’empresariat només entendrà estar a la taula on es decideixin les reformes que afecten el desenvolupament empresarial i creixement econòmic. S’ha acabat l’immobilisme de no prendre decisions en l’àmbit de la competitivitat i de les preses majoritàriament sense tenir cap aval per part del món de la representació empresarial, especialment de la mitjana i petita empresa”. Abad reitera que des del sector empresarial “reclamem un pacte entre les forces polítiques. No ha de ser tant difícil si hi ha altres països al món on s’ha fet, només cal voluntat política per part de tots”.

 

Seguir treballant per fer empresa i un país competitiu

En qualsevol escenari, la Cecot destaca que els empresaris i empresàries continuaran treballant per fer empresa i per fer un país més competitiu i socialment cohesionat. I espera màxima receptivitat per part del conjunt de les forces polítiques.

Amb tot la Patronal recorda als partits polítics el document de mesures i propostes Cecot per millorar la competitivitat de les pimes i estimular l’economia, encara vigent, i insta al nou govern entrant a impulsar un nou pacte i un compromís a nivell nacional per emprendre les grans reformes que han quedat pendents.