Actualidad

La Diputació de Barcelona i la Cecot signen un conveni per implantar la Reempresa als municipis petits de la demarcació

La Diputació de Barcelona i la Cecot signen un conveni per implantar la Reempresa als municipis petits de la demarcació

La Gerència de Serveis de Comerç de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de consolidar el programa de Reempresa als Mercats Municipals de la demarcació i per l’altra posar en marxa un nou programa, a través d’una prova pilot, per tal de fer arribar els serveis de Reempresa als municipis petits de la província.

La signatura d’aquest conveni coincideix en un moment de forta inestabilitat econòmica on es preveu el tancament de molts negocis a causa de la situació generada per la COVID-19. Així doncs, ambdues institucions sumen esforços per evitar el tancament de negocis i ajudar així a mantenir viu el teixit empresarial del conjunt de la demarcació. L’acord, que té vigència fins el 2021, té prevista l’atenció telemàtica així com l’organització de sessions informatives, suport i acompanyament gratuït per a totes les persones interessades.

 

Reempresa als Mercats Municipals

Per tal de millorar la transmissibilitat de les parades i apropar els avantatges d’instal·lar-se en un mercat municipal, la Diputació de Barcelona i Reempresa van posar en marxa, l’any 2017, “Reempresa Mercats Municipals”. Des de llavors s’ha evitat el tancament de més de 70 parades en la norantena de mercats de la demarcació on s’ofereix el servei. Ara, la Diputació de Barcelona consolida el servei de Reempresa als mercats municipals on poder adquirir una parada en funcionament o una parada disponible a través de Reempresa amb l’objectiu d’evitar que aquests espais, tan importants pels pobles i ciutats de Catalunya, tanquin per falta de relleu.

A més, també està previst que Reempresa s’encarregui de la transmissió empresarial d’establiments comercials de titularitat municipal per donar suport i fomentar la tasca dels ajuntaments de la demarcació per tal de mantenir viu el teixit comercial local.

 

Reempresa arriba als municipis petits

Una de les novetats d’aquest conveni és l’arribada de Reempresa als municipi petits de Diputació de Barcelona. A través d’una prova pilot a 10 municipis (on s’hi troben El Bruc o la Llagosta, entre d’altres) es treballarà de la mà dels municipis per garantir la continuïtat dels seus negocis, evitar la pèrdua de llocs de treball i fomentar el creixement econòmic d’aquestes poblacions.

 

El Centre de Reempresa de Catalunya

Reempresa, el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya és una iniciativa promoguda per la patronal catalana Cecot i la fundació Autoocupació que té per objectiu fomentar la transmissió empresarial i evitar el tancament de negocis per falta de relleu.   

El Centre de Reempresa de Catalunya posarà en marxa un espai propi al seu web (www.reempresa.org) amb informació del servei i la possibilitat d’inscriure-s’hi de manera gratuïta.

SERVEIS DESTACATS: