Actualidad

Cecot amb vosaltres i per vosaltres, per fer front al COVID-19

Carta d'Antoni Abad, president de la patronal Cecot

Benvolgudes i benvolguts,

Demà dissabte s’acompliran quinze dies des de l’entrada en vigor del decret d’Estat d’Alarma que està tenint un fort impacte en l’activitat de les nostres empreses i negocis, a més dels efectes devastadors que està tenint la propagació del COVID-19 a escala social i sanitària.

Han estat quinze dies de total incertesa a l’hora de prendre decisions i d'adaptar les gestions dels equips de treball al context tan extraordinari en què estem vivint. I és aquí on volem traslladar-vos que duri el que duri aquesta situació continuarem acompanyant-vos cada dia, en tot el que necessiteu i amb tot el que calgui.

Tot l’equip de Cecot està teletreballant al 100% per continuar atenent el gran nombre de demandes que ens esteu fent arribar als serveis d’informació i d’assessorament. No deixeu de fer-ho. Hem reforçat tots els canals d’atenció no presencials per donar-vos una resposta ràpida i oferir-vos totes les novetats d’informacions oficials actualitzades:

De 8h a 15h: Tels. 93-736.11.00 i 93-736.11.18

De 8h a 18h: WhatsApp 669 40 50 85

E-mail: info@cecot.org

Formulari electrònic | Web Cecot COVID-19 | Canal de Telegram
 

En segon lloc, i com a organització de representació empresarial davant de l’administració, us haig de dir que estem molt descontents amb la resposta del Govern estatal que no està, ni de bon tros, a l’altura de les circumstàncies per pal·liar els efectes del COVID-19 a les empreses i els autònoms. I així ho hem manifestat públicament.

En aquest aspecte us avanço que des de la Cecot estem estudiant la possibilitat de proposar unilateralment una aturada del pagament d’impostos mentre duri l’Estat d’Alarma, si el Govern no ho decreta per llei.

A l’espai web de COVID-19 trobareu el nostre pla de xoc per ajudar les empreses a fer front a l’impacte econòmic d’aquesta pandèmia i que hem fet arribar a les diferents administracions. Tanmateix vull destacar-vos les següents:

  1. Suspensió sense demora del pagament de tots els impostos, taxes i tributs de l’Administració estatal des de la data de la declaració de l'estat d’alarma i ajornament fins a la reactivació econòmica, fraccionant el pagament de les quantitats ajornades durant 24 mesos a comptar des del moment de l'aixecament de l'estat d’alarma.
  2. Suspensió immediata de l'obligatorietat de pagar les quotes a la Seguretat Social i de les quotes d'autònoms. Els imports corresponents al període en el qual l'activitat de les empreses i autònoms s'hagi hagut de suspendre o s'hagi realitzat amb les dificultats inherents a l'aplicació del Decret-Llei 8/2020 del COVID-19 i a partir de la data d'aplicació, han de quedar condonades.
  3. Pagament de totes la factures que les diferents administracions deuen als seus proveïdors i que tinguin una data superior als 30 dies des de la seva emissió. El Govern ha d’exigir via decret llei que el pagament es faci immediat i per part de totes les administracions. Al mateix temps, el Govern ha d’establir els criteris per garantir el finançament de les diferents administracions i evitar els problemes de tresoreria derivats d’aquesta mesura.

En aquest context convuls, incert, volàtil i complex tenim clares dues certeses: que aquesta crisi acabarà i que col·lectivament ens en sortirem. No sabem quan finalitzarà però sí sabem que la durada que està prenent ens obligarà a canviar i a adaptar-nos a una nova manera de viure i a una nova manera de desenvolupar les nostres activitats professionals. No cal dir que l’esforç que haurem de fer serà important però tant la Junta directiva d’aquesta casa, el Comitè Executiu, com jo mateix estem convençuts que, junts i des de l’associacionisme empresarial, serem capaços de gestionar la incertesa i d’assolir nous escenaris.

Gràcies per fer-nos confiança i aprofito aquest escrit per convidar-vos que ens feu arribar les vostres reflexions, propostes o iniciatives relatives amb la nostra activitat de representació empresarial mitjançant l’adreça comunicacio@cecot.org.

Ben cordialment,

Antoni Abad i Pous, president de la patronal Cecot

SERVEIS DESTACATS: