Els resultats del projecte europeu DIST avalen l’storytelling com a eina de gestió empresarial

El projecte DIST és un projecte finançat pel programa Erasmus+ que pretén estendre l’emprenedoria a les persones desocupades, ajudar a emprenedors a posar en marxa la seva idea de negoci i donar suport a empresaris per millorar les seves actuacions en la gestió diària de les seves empreses a través de l’storytelling.

Terrassa, 28 de juny de 2018. La patronal Cecot va presentar, divendres passat a la sala d’actes de l’entitat, els resultats del projecte europeu DIST que pretén promoure la iniciativa i l’esperit empresarial a través de l’educació i la formació empresarial basada en la metodologia de la narració.

El projecte DIST és un projecte finançat pel programa Erasmus+ que es va posar en marxa durant el setembre de 2015 i està previst que finalitzi a l’agost d’aquest 2018. Aquesta iniciativa europea està formada per sis socis europeus de quatre països diferents: Polònia, Espanya, Itàlia i Romania. Entre aquests socis hi ha Centres de Formació Professional, organitzacions que donen assessorament i representen empresaris, una universitat, el departament de la qual és especialista en recerca i desenvolupament del sentit d’iniciativa empresarial (SIE), i una associació d'investigació especialitzada en narrativa.

Entre els resultats fets públics durant la jornada en destaquen l’elaboració d’una guia d’ús de la narració a la Formació Professional així com també la posada en marxa de tres cursos online per al desenvolupament de l’emprenedoria. Aquests cursos estan dirigits a formadors,  emprenedors i a empresaris; i estan basats en la guia de la narració així com també en els més de 60 vídeos que emprenedors de diferents països de la UE van enregistrar explicant les seves experiències a l’hora de crear els seus negocis i en la manera en que gestionen diàriament les seves empreses; la motivació que els va portar a crear-les, els obstacles i ajuts amb els que s’han trobat així com també sobre les competències transversals que cal tenir en compte per gestionar el dia a dia d’un negoci.

A l’acte de presentació de resultats també hi va participar el comunicador Ivan Carnicero, que va impartir la conferència “El poder de l’storytelling” on va presentar aquest mètode de comunicació com un canal per “donar visibilitat, generar empatia i transmetre honestedat” de les empreses cap els seus potencials clients. Els participants a l’activitat van poder treballar el concepte de l’storytelling sobre casos reals i van poder endinsar-se en el món de l’art d’explicar una història per arribar a la gent.

Més informació sobre el projecte DIST aquí