El Gremi de Ferreteria de Catalunya s’adhereix a la patronal catalana Cecot

El Gremi de Ferreteria de Catalunya i la patronal Cecot s’han compromès, mitjançant la signatura d’un acord de col·laboració, a establir sinergies i defensar els interessos del sector ferreter.
  • Xavier Panés: “més enllà de les dinàmiques pròpies del sector de la ferreteria, hi ha reptes empresarials que són comuns a diferents sectors d’activitat. Aquest conveni representa una aliança per impulsar la col·laboració en aspectes que puguem complementar des de la Cecot, com a patronal multisectorial que som, i unir esforços davant les reivindicacions comunes”.  
  • Andreu Maldonado: “Com a Gremi, un dels nostres compromisos és fomentar l'associacionisme, aspirant a aconseguir la màxima força possible a través de la unió de tot el col·lectiu ferreter, però també amb altres col·lectius empresarials i professionals amb qui puguem millorar l’entorn on les nostres empreses agremiades desenvolupen la seva activitat”.  

Terrassa, 19 de juny de 2024. El Gremi de Ferreteria de Catalunya s’ha adherit aquest mes de juny a la patronal multisectorial catalana Cecot i en formarà part activa com a membre de ple dret de l’assemblea de l’entitat el pròxim 26 de juliol. Així ho han formalitzat, mitjançant la signatura d’un conveni, el president de la Cecot, Xavier Panés Sancho, i el president del Gremi de Ferreteria de Catalunya, Andreu Maldonado Macho, a la seu de la patronal catalana. En el moment de la signatura, també han estat presents Oriol Alba, secretari general, Núria Amela, directora d’Atenció a Empreses i Col·lectius empresarials, Jordi Pérez, director de Màrqueting i Vendes, Miriam Guzman, gestora de col·lectius, per la part de la Cecot i, per part del Gremi de Ferreteria han participat Jaume Maranges, vicepresident primer, Jordi Bonet, vocal de la Junta Directiva i Júlia Gutiérrez com a secretària.

El Gremi de Ferreteria de Catalunya representa el comerç de ferreteria, subministrament industrial, bricolatge i parament per a la llar, enfront de l’Administració i les institucions públiques i privades; defensa els interessos del sector; col·laborar en la formació social i professional, i facilita tota informació necessària per als seus afiliats, “uns objectius que són molt coincidents amb els dels prop més de quaranta col·lectius empresarials i professionals que conformen la Cecot”, ha afirmat Panés durant la signatura. “Aquesta aliança suposa un acord estratègic entre ambdues associacions que permetrà establir sinergies i defensar interessos comuns”. “De fet, hi ha una coincidència entre tots els sectors d’activitat que representem i el Gremi i és el fet que coincidíem en la majoria reptes actuals i podríem concretar en la manca de professionals qualificats, els preus de les matèries primeres i l’energia, l’excés de burocràcia, la preocupació per la sostenibilitat i aspectes mediambientals o l’increment dels ciberatacs”.  

Per Panés “l'associacionisme empresarial és una força vital que impulsa la competitivitat de les nostres empreses i la millora contínua dels nostres sectors. Quan les empreses i els professionals ens unim sota un mateix col·lectiu, adquirim una veu més potent, accedim a recursos compartits, a l’intercanvi de coneixements, i podem afrontar els reptes amb major fortalesa, tal com fa el Gremi de Ferreteria. Però quan col·lectius sectorials diferents interactuen, en un punt de trobada multisectorial com la Cecot, la capacitat de crear un entorn més dinàmic i innovador es multiplica. Perquè independentment del sector, les empreses podem compartir experiències, identificar oportunitats conjuntes i enfrontar-nos als reptes amb una visió més àmplia i estratègica”.

La patronal Cecot es caracteritza per la seva expertesa en l’atenció i gestió de col·lectius empresarials amb l’objectiu d’ajudar-los en la seva tasca de representació institucional i millorar la competitivitat de les seves empreses i professionals associats. En aquest sentit, el president del Gremi ha destacat que “l’acord amb la Cecot ens permetrà millorar la visibilitat i la influència de les ferreteries catalanes i fer arribar la nostra veu amb més força al sector, ja que podrem maximitzar les oportunitats generades per cadascuna de les entitats amb esperit col·laboratiu” .

Andreu Maldonado ha destacat també que “com a  Gremi, un dels nostres compromisos és fomentar l'associacionisme, aspirant a aconseguir la màxima força possible a través de la unió de tot el col·lectiu ferreter perquè volem aconseguir dues fites molt concretes i creixem que estant associats a la Cecot podríem donar-li una embranzida a les gestions ja iniciades”. Les fites exposades per Maldonado durant la reunió posterior a la signatura del conveni són, d’una banda, “detallar les possibilitats que un fabricant té per a poder aplicar el nou Reglament de Categories Verticals de la Comissió Europea del 10 de maig de 2022,  per tal de donar forma al Segell de Qualitat que des del Gremi Ferreteria Catalunya pretenem potenciar”, i, d’altra banda, “el treball col·laboratiu en la redacció de les mesures a considerar a la pròxima renovació del Conveni del Comerç del Metall”.

Així, amb aquest conveni, la Cecot i el Gremi de Ferreteria de Catalunya inicien una nova etapa de cooperació que beneficiarà a les empreses del sector, contribuint a la seva professionalització i competitivitat.