La xarxa catalana BANC present a l'EBAN Winter Summit a Luxemburg i al GITEX de Dubái

Business Angels Network de Catalunya debat sobre inversió privada amb inversors de tot el món a Luxemburgo i Dubái.

Després de celebrar el 15è aniversari de la xarxa d'inversors privats BANC, Albert Colomer, director de la Business Angels Network de Catalunya, va representar a la xarxa catalana a l'EBAN Winter Summit dels dies 22 i 23 d'octubre a Luxemburg. L'EBAN Summit és la principal cita europea que destaca les millors pràctiques en el sector d'inversió de start-ups a Europa, i en aquesta edició ha posat èmfasi en temes com l'economia sostenible i les inversions internacionals.

Així mateix, Colomer va assistir a la 38a edició del GITEX technology week celebrat del 14 al 18 d'octubre de 2018 en Dubái per participar com a membre del board de la EBAN (European Business Angels Network) en el GITEX Startup Movement, el saló d'inversors en start-ups que reuneix un miler d'empresaris, inversors, emprenedors o compradors de més de 30 països en Dubái. Aquest any el saló ha convocat més de 400 start-ups que han tingut l'oportunitat de presentar els seus projectes i utilitzar el GITEX com una plataforma de difusió i d'atracció d'inversió.

L'aportació de la EBAN al GITEX Startup Movement s'ha articulat mitjançant la transferència i intercanvi de bones pràctiques amb els inversors dubaitíes davant oportunitats de compra o d'inversió en start-ups. “Hem explicat als inversors dubaitíes com plantegem les inversions en start-ups des d'Europa, sense tenir en la majoria dels casos, els recursos econòmics amb els quals expliquen els inversors en aquest país”, explica Colomer, “tots sabem que no per tenir major capacitat d'inversió els resultats estan garantits, cal tenir en compte diferents aspectes que són els ajudem a definir donis de les xarxes de Business Angels”.

L'exposició GITEX, que va ocupar una superfície de gairebé 93.000 metres quadrats, va reunir aquest any 4.500 expositors d'un centenar de països, segons els organitzadors. És el principal esdeveniment internacional per a empreses i PIMES a Europa, Orient Mitjà, Àfrica i el sud d'Àsia. La fira va oferir àrees de treball de diferents xarxes, seguretat, tecnologia i solucions de TU. Aquest any el GITEX va comptar amb la participació del conseller de la Generalitat de Catalunya de polítiques digitals i administració pública, Jordi Puignerò, qui va exposar als assistents els avantatges de Catalunya per a les inversions tecnològiques.
Després de celebrar els seus 15 anys d'història, BANC, la primera xarxa de business angels a Espanya, es consolida com una xarxa d'inversors referent a Europa debatent sobre el futur de l'emprenedoria.

Sobre BANC
BANC, primera xarxa catalana de Business Angels, va néixer com a iniciativa de la patronal Cecot i de la Fundació Privada per a la Promoció de l’Autoocupació de Catalunya (AUTOOCUPACIO) amb el suport del Institut Català de Finances (ICF). BANC està integrada en la Xarxa d’Inversors Privats (XIP), és membre de l'Associació Espanyola de Xarxes de Business Angels (AEBAN), de la European Business Angels Network i és membre promotor a Espanya de la Global Business Angels Network (GBAN).