Actualitat

Relleu al capdavant de la Secretaria General de la Cecot a partir del mes de gener

Antoni Abad: En nom del Comitè Executiu poso en coneixement de tots els socis i sòcies de la Cecot que, a partir del pròxim mes de gener, es produirà un relleu al capdavant de la Secretaria General.

A mitjans d’aquest any 2020 el nostre Secretari General, David Garrofé, va expressar-nos el seu desig de desenvolupar, per darrer any, la seva funció com a secretari general de la Cecot. Una decisió propiciada per motius professionals i de successió a l'empresa familiar, que des del Comitè Executiu respectem profundament, i que posarà punt final a una dilatada trajectòria professional del David a casa nostra. Amb aquest missatge volem agrair-li la total dedicació a l’entitat i el fet d’haver posat el seu esperit inquiet al servei del teixit empresarial de casa nostra. En David ha arrelat a la cultura empresarial de la Cecot l’encoratjament davant dels reptes i la superació d’aquests, amb una visió poc convencional en el món associatiu i de representació empresarial. 

És amb aquest esperit que el Comitè Executiu de la Cecot mantindrem l’objectiu plantejat a inicis d’any per l’equip de direcció i que passa per repensar l’entitat, tant en l’àmbit institucional, com associatiu, com en la prestació de servei.

En aquesta nova etapa que començarà el mes de gener, l'Oriol Alba, qui va ser coordinador general del Centre de Reempresa de Catalunya entre els anys 2011 i 2019, tindrà per davant el repte d’implementar els canvis que l’entitat ja plantejava en l’estratègia a futur i que l’entrada inesperada de la COVID-19 i la marxa del David Garrofé, han fet accelerar.

Ara arribem al final del 2020 amb un alt impacte de la pandèmia sobre el dia a dia de tots nosaltres, de les nostres empreses i dels nostres equips de treball, i amb una sensació de provisionalitat que es manté des del mes de març. Una situació amb la qual hem hagut de prendre decisions i adaptar les nostres tasques i gestions a un context tan extraordinari com el que estem vivint. I és en aquest punt que vull traslladar a tot l'equip de treball de la Cecot les mostres d'agraïment i reconeixement que m'heu anat dispensant en relació a tota la tasca que s'ha dut a terme des de l'entitat per informar-vos en tot moment de les novetats relatives a les mesures per COVID-19.

Han estat uns mesos en què hem hagut de fer front a les mesures de prevenció de la COVID-19 i en què, mitjançant el teletreball, però sobretot a la implicació personal de l'equip, hem pogut acompanyar-vos en tot moment; ja fos caps de setmana, fora d’hores o festius, tot informant-vos, assessorant-vos, escoltant-vos i reivindicant les necessitats d'empreses i persones treballadores autònomes davant les administracions.
Així que, malgrat les mesures de prevenció imposades pels Governs, malgrat l’obligació de cessar l’activitat, malgrat l’obligació de presentar ERTOs, o d’haver hagut d’endeutar-nos per aconseguir liquiditat, malgrat tot, hem mantingut l’esperit de rebel·lia positiva que tant ens caracteritza perquè les empreses i autònoms dels sectors que defensem poguéssiu veure representada la vostra veu. Ha estat una tasca col·lectiva, de mesos i sense horaris, per poder ajudar a la reactivació econòmica del nostre teixit productiu i que només s’entén per la corresponsabilitat i implicació directa de totes i cadascuna de les persones que conformen els col·lectius d’aquesta entitat, que en son moltes, i de l'equip de treball. 

I després d'un 2020 amb moltes incerteses, ara encarem un 2021 amb moltes incògnites, però si d’una cosa estem convençuts és que tots i totes nosaltres ens continuarem encoratjant amb qualsevol dels reptes que se'ns puguin plantejar i que serem capaços de superar-los, un cop més.

Atentament, Antoni Abad i Pous, president de la Cecot 

 

 

DAVID GARROFÉ I PUIG
Secretari general de la patronal Cecot (1987-2020)                                                                                                                                                                                  

Amb només vint-i-tres anys, el David va entrar a la Cecot l’any 1987 sota la presidència de Pere Guitart per dirigir una entitat que comptava amb poc més de sis-centes empreses associades, i en un context d’incipient recuperació econòmica, on sectors com el químic o el metal·lúrgic guanyaven pes específic en detriment del tèxtil, que havia patit una forta crisi en els anys setanta i just havia finalitzat un Pla de reconversió (1981-1986). 

Des de llavors, el David ha consolidat un equip intern de treball que ha desenvolupat l’estratègia de l’entitat de manera continuada sota els mandats de Pere Guitart entre 1987-1988, d’Eusebi Cima (1988-2005) i amb Antoni Abad des del 2005 fins el proper mes de gener. Durant els darrers trenta-quatre anys, la modernització, actualització i projecció de l’entitat més enllà de la ciutat de Terrassa ha estat, en gran mesura, fruit de la seva gestió. David Garrofé deixarà una entitat que actualment representa 45.000 empreses i autònoms catalans, la major part d’aquests ubicats al Vallès i Barcelona província.
Persona inquieta, visionaria i que es creix davant dels reptes, considera finalitzada la seva trajectòria al capdavant d’aquesta entitat on ha impulsat reptes tan importants com la primera borsa de treball impulsada per una organització empresarial a l’any 1995; l’Estatut de la Microempresa el 1998; la incipient digitalització a les empreses a finals dels noranta mitjançant l’ús i promoció del correu electrònic i dels mòbils a les pimes; la primera xarxa de Business Angels a Espanya, la BANC, a l’any 2003; la gestió de l’entitat durant la crisi econòmica del 2008 o, més recentment, el Centre de Reempresa de Catalunya a l’any 2010.
La seva capacitat per forjar un estil de relacions amb totes les administracions, parlaments, forces polítiques i entitats, basat en el respecte crític i les propostes constructives, és un llegat de gran valor per la tasca de representativitat empresarial de la Cecot.

 

 

 ORIOL ALBA I SENDRA
 Proper secretari general de la Cecot (Gener de 2021)                                                                                                                                                                               

Nascut l’any 1987, Oriol Alba té un Grau en Comerç Internacional de la UPF-Escola Superior de Comerç Internacional, una diplomatura en Ciències Empresarials per la UPF i actualment és cofundador i membre de direcció de l’empresa Lemon Value, dedicada a facilitar informació fàcil i accessible a empresaris, emprenedors i assessors del tot el món per aprendre com dur a terme amb èxit els projectes de compravenda, traspàs i valoració de pimes.

A la seva formació també compta amb un Màster en Gestió i Administració d’Empreses de The Power MBA, un Màster en Marketing Digital i eCommerce de la Universitat Ramon Llull – La Salle i un Màster en Estudis Internacionals de la Universitat de Barcelona.
Amb setze anys va començar a treballar a l’àrea comercial i d’administració de l’empresa familiar, Egara Metalls, compaginant la seva jornada laboral amb els seus estudis fins que el 2011 s’incorpora a l’equip de la Fundació Cecot Innovació per desenvolupar projectes en l’àmbit de l’emprenedoria. La seva tasca entre el 2011 i el 2019 al capdavant del Centre de Reempresa de Catalunya va comportar la posada en marxa del projecte, la consolidació de tota la metodologia i el market place on-line que actualment és reempresa.org, l’expansió del Centre de Reempresa a tota Catalunya i la projecció internacional del projecte que l’any 2017, sota la seva coordinació general, va rebre el Premi Europeu de Promoció Empresarial que atorga la Comissió Europea.
Durant cinc anys va representar l’entitat a European Association for SME Transfer (TRANSEO), l’associació europea de transmissió d’empreses petites i mitjanes i entre els anys 2017 i 2019 va desenvolupar tasques de coordinació dins del projecte Early Warning Europe destinat a l’acompanyament i suport a empreses amb dificultats.