Actualitat

Trobada institucional de la secretària general d'ERC, Marta Rovira, amb membres de la nostra Junta Directiva

Hem plantejat a Rovira que cal constituir Govern quan abans per tal de poder gestionar amb efectivitat el creixement econòmic i el progrés social de Catalunya. I hem reiterat la necessitat que el nou Govern pugui desenvolupar una legislatura complerta de quatre anys.
Document Trobada institucional amb Marta Rovira

En el marc d'un programa de trobades amb els principals agents econòmics i socials, la secretària general d'Esquerra Republicana de Catalunya, Marta Rovira, ha mantingut una trobada institucional amb diversos representants de la Junta Directiva a la seu de la Cecot.

L'objecte de la trobada ha estat principalment compartir els punts de vista sobre el funcionament de les empreses catalanes, el desenvolupament econòmic, així com exposar les necessitats del teixit empresarial per assolir un major creixement econòmic.

Durant la reunió, els participants han pogut traslladar a Rovira la necessitat d'elaborar uns pressupostos nous per a la nova legislatura i no uns pressupostos prorrogats, per tal de prioritzar, des del diàleg, aquelles accions que prevegin un major retorn, tant econòmic com social, derivat de la inversió. En aquest sentit, Antoni Abad, president de la Cecot, ha compartit amb Rovira la inquietud de l'empresariat pel compromís i la corresponsabilitat en el plantejament de decisions sobre aspectes estructurals. Abad ha tornat a reiterar que "junts, polítics i agents econòmics i socials, prenem millors decisions per a l'interès general".

Entre les intervencions efectuades pels diferents membres de Junta, destaquem la petició de reobrir oficines del Govern a l'exterior per acompanyar els processos d'internacionalització i exportació, sobre tot en pimes. Segons els indicadors públics dels últims anys, la relació entre la despesa i el retorn obtingut dóna saldo positiu i manté el caràcter de ser útils per a les empreses que operen o comercialitzen a l'exterior.