Actualitat

Ajuts pel Pla de Recuperació Espanyol

 

Us fem difusió d'una informació que ens arriba des de Texfor sobre les oportunitats en matèria d'innovació, sostenibilitat, internacionalització, ò digitalització per la indústria i el sector tèxtil.
Des dels diferents Ministeris s'ha obert el plaç per presentar Manifestacions d'Interès, una primera aproximació perquè el Govern coneixi els possibles projectes a finançar amb els fons de recuperació provinents d'Europa per pal.liar els efectes de la Covid-19.
Quins beneficis té?
Les PIMES podran tenir accés a aquests fons dins d'un projecte global (inversió mínima de 40 M de €), així que t'animem a que ens expliquis les teves necessitats d'inversió en nous desenvolupaments, compra de maquinària, sensorització, digitalització, canvi de processos per a un ús de més matèries primeres d'origen reciclat, robotització, eficiència energètica, nova línia de negoci, planta de reciclatge, etc., per poder incloure'ls en els projectes que finalment es puguin presentar quan s'obri la convocatòria.
El mes passat es van presentar dues Manifestacions d'Interès al Ministeri d'Indústria en el que van participar 61 empreses, sobre Digitalització i Economia Circular.
EL Govern tindrà en compte aquestes manifestacions d'interès per obrir convocatòries de projectes transformadors que tinguin un gran impacte.
Aquests fons no només han de permetre la superació de la crisi causada per la Covid-19, sinó que també han de facilitar la modernització de la nostra economia perquè aquesta recuperació sigui verda, digital, inclusiva i social.
Si per altra banda, el projecte no té suficient entitat per anar sols, us inclourem dins del projecte del Hub d'Economia Circular que es presenta a través del Consell Intertèxtil Espanyol, en el cas que estigueu treballant dins les següents línies:
• Incrementar el contingut en reciclatge de productes.
• Desenvolupar disseny de productes circulars segurs que incrementin la durabilitat, reparabilitad, reciclabilitat, lluitin contra l'obsolescència prematura, permetin el recanvi de peces i millorin el seu comportament ambiental al llarg del cicle de vida.
• Invertir en activitats de reparació i remanufactura, i consum de serveis; substituir productes d'un sol ús i reducció /substitució del contingut de substàncies perilloses en materials i productes.
• Projectes entre empreses relacionats amb la simbiosi industrial per a afavorir la circularitat de les matèries primeres secundàries, desenvolupament de xarxes comercials que permetin fomentar la simbiosi industrial de materials.
Us volem continuar acostant a la resta dels Fons de Recuperació Next Generation EU que proporcionaran a Espanya un finançament de 140.000 milions d'euros dels quals, 72.000 milions seran en forma de transferències i la resta en forma de préstecs.
Trobareu més informació sobre aquest pla en el següent enllaç.
Si voleu participar en aquestes Manifestacions d'Interès envieu un correu electrònic el més aviat possible a: rosa.roca@cecot.org indicant:
• El vostre nom
• Nom de l'empresa
• Telefon de contacte
• Les necessitats de noves inversions que teniu.

Institut Industrial de Terrassa
Coordinadora Rosa Roca
Tel. 937361100 | institut@cecot.org | web: Institut Industrial