Actualitat

Set empreses del sector dels videojocs presenten el seu projecte en el Fòrum d’Inversió organitzat per la BANC i GameBCN

Dungeons and Dancers, Quixxel, Rise of Titans, Etherborn, Rewans, Oh my Godheads i Melbits van ser els projectes seleccionats per la BANC i GameBCN per presentar-se davant d’un públic d’inversors privats i BA en el marc d’un Fòrum d’inversió destinat al sector del gaming.
Emmanuele Carisio va oferir als assistents una anàlisi general del sector del videojoc, destacant la creativitat de les empreses a Espanya com a fortalesa i la necessitat que el projectes d’aquestes empreses assoleixin finançament per poder arribar a competir amb projectes que el sector denomina TripleA.

El Canòdrom Parc de Recerca creativa ha acollit aquesta setmana el Fòrum d’inversió en el sector de Gaming i Videojocs. La Business Angels Network de Catalunya, juntament amb la incubadora GameBCN, van organitzar el Fòrum d’Inversió dins del marc dels 15 anys de BANC, la primera xarxa d’inversors privats BA a tota Espanya.

L’acte es va fer amb l’objectiu de remarcar la importància d’un sector que cada vegada és més important i on les empreses protagonistes poden ser grans projectes empresarials de futur. L’esdeveniment va aconseguir traslladar a inversors i Business Angels coneixements bàsics sobre els nous models econòmics relacionats amb la industria dels videojocs.

Simón Lee, director de l’empresa Península Canòdrom i gerent de GameBCN, Edgar García, responsable de l’Institut Català d’Empreses Culturals i Alex d’Espona, coordinador de BANC, Business Angels Network Catalunya van agrair l’assistència dels presents i van informar sobre el programa d’activitats del Fòrum d’Inversió.

Previ a la presentació dels projectes, els assistents van poder gaudir de la intervenció del secretari tècnic de la DEV (l’associació de Desarrollo Español de Videojuegos), Emanuele Carisio, qui va fer la presentació del llibre blanc que ha elaborat la DEV mitjançant una conferència sota el títol “Las 3D de la financiación de videojuegos: Detectar, Destinar, Devolver”.

Carisio va exposar que actualment hi ha un boom mediàtic i d’atenció cap al sector del videojoc que s’ha veure en clau positiva. Sempre hi ha hagut interès pels vídeojocs com a producte però actualment s’està descobrint una indústria estructurada, amb professionals especialitzats en diferents disciplines i amb un punt fort, en el cas de les empreses espanyoles, com ho és la creativitat. Els estudis creats a Espanya des del boom pels videojocs als 80 han demostrat una gran capacitat creativa en gràfics, interfícies, dinàmiques però, segons Carisio, el sector té un gran repte per davant que és  l’accés al finançament per anar més enllà i poder competir amb les grans produccions que s’anomenen de tipus Triple A al sector.   

Seguidament el protagonisme va passar a mans dels emprenedors dels set projectes seleccionats per BANC i GameBCN qui van disposar de set minuts cadascun per presentar el seu projecte davant dels inversors convocats i de cinc minuts addicionals per respondre les preguntes d’aquests.

Els projectes que es van presentar són:

Dungeons and Dancers: Joc musical basat en la cultura popular i l’humor.

Quixxel: Disseny i desenvolupament d’apps i jocs de múltiples plataformes amb estil visual retro (píxel art).

Rise of Titans: Joc interactiu 3D de competició retransmissions de partides/ tornejos, nova forma d’entreteniment.

Etherborn: Videojoc 3D de plataformes i puzles en tercera persona, “entreteniment” com a via d’expressió artística.

Rewans: Nou canal de comunicació per a marques, permet captar leads de qualitat, fidelitzar i generar trànsit a punts de venda.

Oh my Godheads: Ajuda a pymes en la creació de videojocs. Videojocs multi-jugador, senzills i humorístics.

Melbits: Joc col·laboratiu per gestionar el consum digital.

 

Sobre BANC

BANC, primera xarxa catalana de Business Angels, va néixer com a iniciativa de la patronal Cecot i de la Fundació Privada per a la Promoció de l’Autoocupació de Catalunya (AUTOOCUPACIO) amb el suport de l’Institut Català de Finances (ICF). BANC està integrat a la Xarxa d’Inversors Privats (XIP), és membre de la Asociación Española de Redes de Business Angels (AEBAN), de l' European Business Angels Network i es membre promotor d’Espanya de la Global Business Angels Network (GBAN).

INFORMACIÓ RELACIONADA: